Klasszikus

Bogányi Gergely mesterkurzusa

2009.08.04. 12:27
Ajánlom
Augusztus 5-13. két helyszínen, Szobon és Sopronban is várja a tanulni vágyókat a neves zongoraművész.

5-én magasra teszi a mércét nyitókoncertjével Bogányi Gergely a szobi zeneiskolában, ahol aztán másnaptól a hallgatók is megpróbálják elérni a mesterük diktálta szintet. Augusztus 8-án este a csicserehad átvonul Gödöllőre, ahol koncertet adnak Bogányi részvételével. Augusztus 9-én a váci zeneiskolában koncerteznek a diákok, 11. és 13. között pedig a soproni Pannonia Hotelben folytatódik a tanítás. A mozgalmas hét is itt zárul hangverseny keretében.

Aktívakat nem, de passzív hallgatókat még várnak 500 Ft-os napidíj fejében, előzetes bejelentkezés nem szükséges. A kurzusok délelőtt 10 és 13 óra között, valamint a szobi helyszín kivételével délután 16 és 20 óra között zajlanak. A koncertek a gödöllői kivételével ingyenesek. A szobi zeneiskolát a Nyugati pályaudvarról induló, ún. zónázó vonatokkal lehet megközelíteni. Az út csaknem egy óra, a zeneiskola Szob-alsó megállóhely mellett 200 méterre található. További információ: gergelyboganyi@gmail.com

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.