Klasszikus

Bolcsó Bálint szerzői estje

2008.11.10. 00:00
Ajánlom
A Fonó november 25-i különleges kortárs zenei estjének első felében Bolcsó Bálint művei, a második részben Messiaen Quartet az idők végezetére című kompozíciója hallható.

Bolcsó Bálint 1979-ben született Budapesten. Zeneszerzést és elektronikus zenét szülővárosa mellett Bécsben és Párizsban tanult olyan tanároknál, mint Jeney Zoltán, Szigetvári Andrea, Michael Jarrell, Dieter Kaufmann és Frédéric Durieux. Rendszeres résztvevője a szombathelyi nemzetközi Bartók Szemináriumnak. Darabjai megszólaltak többek között a Budapesti Őszi Fesztivál, a Making New Waves és a bécsi Wien Modern keretében. Többszörös Kodály Zoltán-ösztöndíjas, 2003-ban elnyerte a Theodor Körner-díjat. Jelenleg a Zeneakadémia DLA doktorandusz hallgatója és a Rácz Aladár Zeneiskola tanára. Készített filmzenéket, táncelőadások zenéjét, hangjátékot, hanginstallációkat, valamint elektroakusztikus, vokális és hangszeres darabokat a szólótól a szimfonikus zenekarig terjedő összeállításokra. Ezenkkívül rendszeresen koncertezik laptopjátékosként különböző formációkban.

(2008. november 25. 20:00 - Fonó
Bolcsó Bálint szerzői estje
Km.: Herczenik Anna - szoprán; Horia Dumitrache - klarinét; Krulik Eszter - hegedű; Rohmann Ditta - cselló; Kákonyi Árpád - zongora; Bolcsó Bálint - zongora, számítógép
Bolcsó Bálint: Grids; HUMAchiNe; A Bloomy Girl; Gubanc; bird eye; Seven Times; O. Messiaen: Quartet az idők végezetére)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.