Klasszikus

Bolvári-Takács Gábor a Honvéd Együttes új ügyvezetője

2012.03.23. 11:04
Ajánlom
Május 1-jei hatállyal nevezte ki a főiskolai tanárt új pozíciójára dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A tárca honlapján olvasható közlés szerint Réthelyi Miklós a szakmai bizottság javaslatának figyelembe vételével döntött az új vezető személyéről. A szakmai bizottság - minden tag részvétele mellett - mind Bolvári-Takács Gábor pályázatát, mind Aranyos Károly pályázatát 5 igen szavazat mellett, 4 nem ellenében támogatottnak minősítette; Ács Péter, Szlovenszki Lászlóné és Vorsatz Brunó pályázatát viszont egyhangúlag nem támogatta.

Bolvári-Takács Gábor - a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára - Aranyos Károlyt váltja a kft. ügyvezetői posztján. A Honvéd Együttes Művészeti Nonporofit Kft. több társulatot foglal magába: a Honvéd Férfikart, a Honvéd Táncszínházat a hozzá kapcsolódó Hegedős együttessel, valamint a színész-énekes szólista tagozatként működő kisHamlet műhelyt. A társulatok 2007 őszétől Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. néven működnek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fennhatósága alatt, és továbbra is szerződésben rögzített műsorszolgáltatási kapcsolatban vannak a Honvédelmi Minisztériummal.

A saját játszóhellyel máig nem rendelkező, utazó színházként működő, 140 tagú együttes az elmúlt évtizedekben összesen mintegy 26 ezer előadást tartott és csaknem 400 alkalommal vendégeskedett 53 ország színpadain. A társulat elnevezése onnan ered, hogy az együttest a honvédelmi tárca hozta létre 1949-ben a hadsereg reprezentatív kulturális intézményeként.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Vizuál

75 év után újra Magyarországon Courbet festménye

Magyar magángyűjtő vásárolta meg, így 75 év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye. Rövidesen a magyar közönség is láthatja az értékes alkotást.
Jazz/World

Kizökkenés a mából – Megjelent Orbán Bori első albuma

A Kaláka Kiadó gondozásában látott napvilágot Orbán Bori első lemeze Ma chanson címmel. Az album készüléséről, terveiről és vágyairól faggattuk a fiatal énekesnőt.
Plusz

A nyugalom fesztiválja vár a Káli-medencében

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál tíz településen, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
Klasszikus

Középpontban Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága Pannonhalmán

Augusztus 27-29. között rendezik meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek zenei gerincét idén Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága adja. A programot Klukon Edit és Ránki Dezső művészházaspár állított össze. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus arcus temporum

Középpontban Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága Pannonhalmán

Augusztus 27-29. között rendezik meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek zenei gerincét idén Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága adja. A programot Klukon Edit és Ránki Dezső művészházaspár állított össze. 
Klasszikus ajánló

A természet, a mozgás és a művészet egysége

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált július 30. és augusztus 1. között.
Klasszikus interjú

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.
Klasszikus hír

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Klasszikus videó

Itt a titokzatos, első dal iamyank új lemezéről

A titokzatos Sarah megszületése vezeti fel az iamyank Live Ensemble új, július 28-án érkező stúdióalbumát és annak lemezbemutatóját. Ehhez a dalhoz készült a most megjelent videó. Mutatjuk.