Klasszikus

Bréking: Felállították a meztelenül ejtőernyőzve hegedülés világrekordját

2017.09.06. 14:57
Ajánlom
Az ausztrál Glen Donnelly Guiness-rekordkísérlete nem csupán egy középszerű hegedűs öncélú magamutogatásáról szól: ez az őrültnek tűnő ember valójában egy fontos ügyre gyűjt pénzt az „őrületével”.

Glen Donnelly a 30. születésnapját ünnepelte az ugrással, amin stílszerűen Vaughan Williams The Lark Ascending ( A pacsirta felemelkedése) című művét játszotta zuhanás közben. Ahhoz, hogy ezt meg tudja csinálni, többször végzett próba tandemugrásokat és

lehúzott ablaknál hegedült a mozgó autóban, hogy szokja az ellenszelet.

hegedu

hegedu

A világrekorddal nemes célra szeretné felhívni a figyelmet, mégpedig a férfiakat is érintő testképzavarra, és az ennek következtében kialakuló étkezési rendellenességekre. Mint mesélte, 18 éves korában egy zenész megjegyzést tett a pocakjára, és onnantól kezdve a teste egy fizikai és mentális börtönné vált számára.

Annyira rosszul lett lelkileg, hogy sikeres karrierjét is feladta a Londoni Szimfonikusoknál.

Ezért döntött úgy, hogy olyan egyesületek számára gyűjt pénzt az akciójával, akik a férfiak testképzavarainak kezelésével foglalkoznak. 

Külön-külön 5000 dollárt szeretne összegyűjteni a Butterfly Foundationnak, akik prevenciós foglalkozásokat tartanak 12-18 év közötti fiúknak, a Nude Movement számára, akik lelki terápiákat tartanak testképzavaros férfiaknak, és a The Mankind Projectnek, akik olyan workshopokat szerveznek, amik hatékonyan segítenek a férfiaknak leszámolni a testképzavarral. Eddig körülbelül 4600 dollárt gyűjtött össze. Aki szeretné támogatni Glen Donnellyaz kezdeményezését, ide kattintva teheti meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A díva, akit a grúz szegénységből a világ tetejére segített az énekhangja

Tbilisziben született, Milánóban él, szerte a világon ünneplik. 2020-ban Japán és Kína mellett a Keresztény farsang sztárvendégeként Magyarországon is fellép „az operavilág Angelina Jolie”-jaként emlegetett szoprán, Nino Machaidze, aki magazinunknak karrierje lépcsőfokairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről is mesélt.
Klasszikus

Egy életet kell végigélni ahhoz, hogy valaki így tudjon zongorázni

Kurtág Márta emlékére szólt a zene szerdán a BMC-ben, a 94 éves Kurtág György játékát pedig videofelvételen hallottuk. Feleségének tett ígérete volt, hogy ezt a Mozart-szonátát adja elő.
Jazz/World

Jön Juan Diego Flórez – Íme a 17. VeszprémFest teljes programja

Az öt napos zenei fesztiválon duplázik a Jazz+Az, érkezik a Postmodern Jukebox és közönség elé lép a világ egyik legnépszerűbb opera csillaga, Juan Diego Flórez.
Könyv

Minden olvasója úgy érzi, róla szól - az Utas és holdvilág kultusza

Több mint 80 évvel megjelenése után az Utas és holdvilág népszerűbb, mint valaha. Nagy sikerű rádiójáték és színpadi előadás született belőle, nemsokára pedig film is készül - utánajártunk a kultregény titkának.
Vizuál

Eredeti művek – hamis kiállítás?

Lehet-e egy punkot klasszikus kiállításon bemutatni? Kifinomult bosszú a művészeti közegtől vagy egyszerű félreértelmezés?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Egy életet kell végigélni ahhoz, hogy valaki így tudjon zongorázni

Kurtág Márta emlékére szólt a zene szerdán a BMC-ben, a 94 éves Kurtág György játékát pedig videofelvételen hallottuk. Feleségének tett ígérete volt, hogy ezt a Mozart-szonátát adja elő.
Klasszikus gyász

Elhunyt Sulyok Tamás karmester

Életének 90. évében elhunyt Sulyok Tamás magyar karmester, tanár. A Győri Filharmonikus Zenekar egykori igazgatóját otthonában érte utol a halál február 4-én – tudatta a szomorú hírt a társulat vezetőségével a karmester lánya, Sulyok Márta.
Klasszikus videó

Hegedűn játszott az agyműtétje közben, a sebész elveszett Mahlernél

Egy 53 éves brit muzsikus agyműtéten esett át. A hangszerét is vinnie kellett az operációra, hogy az orvosok ellenőrizni tudják, ne sérüljenek az agy más részei a beavatkozás közben.
Klasszikus bűnügy

Börtönbe megy a nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatott komolyzenét

A liverpooli nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatta a ClassicFM-et, azt mondta a bírónak, verjék csak láncra. Huszonnégy hétre tették hűvösre.
Klasszikus mozart

Egész nap Mozart zenéje szól a tavasz első napján

Egy nap, tíz koncert a Concerto Budapesttel! Március 1. vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart zenéje tölti meg a Zeneakadémia koncerttermeit.