Klasszikus

BTF 2007 - Dmitrij Baskirov zongoraestje

2007.02.28. 00:00
Ajánlom
Már minden jegy elkelt Dmitrij Baskirov 2007. március 26-i zongoraestjére az MTA Roosevelt téri Dísztermébn - kivéve azt a kettőt, amelyre itt licitálhat!

Mozart: c-moll fantázia, K 396
Haydn: Esz-dúr szonáta, Hob XVI:49
Beethoven: cisz-moll (Holdfény) szonáta, op. 27 No. 2
Chopin: c-moll rondó, op. 1; Öt mazurka
Schubert-Liszt: Dalok (Wanderer, Ihr Bild, Doppelgänger, Ständchen, Atlas)
Rahmanyinov: Két románc (Inselchen, Fühlingströhme)

A Spanyolországban élő, grúz származású zongorista-legenda a világ leghíresebb zongorapedagógusának egyike, 2006-ban ünnepelte 75. születésnapját. Az orosz zongoraiskola, a „nagy generáció” képviselője, művészi karrierje fél évszázada töretlen. Biztosak vagyunk benne, hogy változatos, korszakokon és stílusokon átívelő koncertje a tanulni vágyóknak fejtörést, a szépségre szomjazó hallgatóknak pedig felhőtlen örömet fog okozni.

Licit tárgya: 1 db. jegy Dmitrij Baskirov zongoraestjére - 2007. március 26, 19:30., MTA Díszterem
Darabszám: 2
Licit vége: 2007. március 19., 12:00
Kikiáltási ár: 4500 Ft
Licitlépcső: 500 Ft

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.