Klasszikus

BTF 2007 - Riccardo Muti és a Philharmonia Zenekar

2007.02.28. 00:00
Ajánlom
Már minden jegy elkelt Riccardo Muti és a Philharmonia Zenekar 2007. március 21-i koncertjére a Művészetek Palotájában - kivéve azt a kettőt, amelyre itt licitálhat!

Mozart: D-dúr (Haffner) szimfónia, K 385
Liszt: Les Préludes
Csajkovszkij: VI. (Patetikus) szimfónia, op. 74

A Milánói Scala egykori zeneigazgatója (1986-2005), a leghíresebb zenekarok élén vezénylő Riccardo Muti az angol Philharmonia Zenekarral lép fel Budapesten. A zenekar ugyanolyan büszke az olasz karmester irányításával adott korábbi koncertjeire, mint Otto Klemperer, Herbert von Karajan, Wilhelm Furtwangler vagy Arturo Toscanini legendássá vált hangversenyeire. A Philharmonia Zenekar pazar hangzására a budapesti közönség is rácsodálkozhatott már. Az együttes legutóbb Esa-Pekka Salonen vezényletével, a Tűzmadárral és Csodálatos mandarinnal kápráztatta el a magyar publikumot. Tavaszi koncertjükön a zeneirodalom legnépszerűbb darabjaiból adnak hangversenyt.

Licit tárgya: 1 db. jegy Riccardo Muti és a Philharmonia Zenekar koncertjére - 2007. március 21., 19:30, Művészetek Palotája
Darabszám: 2
Licit vége: 2007. március 19., 12:00
Kikiáltási ár: 21 ezer Ft
Licitlépcső: 500 Ft

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.