Klasszikus

Budai séták Krúdyval

2007.02.09. 00:00
Ajánlom
Kávéházak, kisvendéglők, cukrászdák – egy, mára már letűnt világ mindennapjainak, társas összejöveteleinek nélkülözhetetlen színhelyei. Krúdy Gyula és sok más híres író-törzsvendég történetein keresztül a múlt századelő hangulatát idézi meg az Óbudai Társaskör új sorozata.

A zenés irodalmi esteken, amelyeket Saly Noémi szerkeszt, az óbudai kávéházak után megismerhetjük a krisztinai kisvendéglők, a tabáni kocsmák, illetve a várbeli cukrászdák akkori életét. Február 16-án 19 órakor Bánsági Ildikó és Turek Miklós közreműködésével az egykor volt, legendás Tabánba tehetnek irodalmi sétát Krúdy karján. A zenei illusztrációkat Tóth Viola (ének), Várnagy Mihály (hegedű) és Fehér András (zongora) szólaltatja meg. Az előadáshoz Tabáni kiskocsmák címmel a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kamarakiállítása kapcsolódik.

(2007. február 16. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Budai séták Krúdyval, Krúdy karján a Tabánban; km.: Bánsági Ildikó, Turek Miklós (próza), Tóth Viola (ének), Várnagy Mihály (hegedű), Fehér András (zongora), sorozatszerk.: Saly Noémi)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.