Klasszikus

Budapesti Nemzetközi Kórusverseny - Kodály életműve a középpontban

2007.04.04. 00:00
Ajánlom
Ötvennégy énekkar mérkőzik meg egymással a vasárnap kezdődött XI. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen. A kórusok programjai nagyrészt Kodály Zoltán életművét ölelik fel.

A zeneakadémiai nyitóhangversenyen a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budapesti Ifjúsági Kórus, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar adta elő Vajda János Változatok című darabját, majd Kodály Zoltán kompozícióját, a Psalmus Hungaricust, Hollerung Gábor vezényletével.

A versenynek hétfőtől a Művészetek Palotája adott otthont, ahol a ma esti zárókoncerten az egyes kategóriák győztesei lépnek majd fel. Az eseményen tizenhét magyarországi énekkar vesz részt, a többi kórus Indonéziából, Dániából, az Amerikai Egyesült Államokból, Angliából, Finnországból, Izlandról, Írországból, Norvégiából, Portugáliából, Lengyelországból, Svédországból, Törökországból, Lettországból, Németországból, Oroszországból, Horvátországból, Szlovéniából és Tajvanról érkezett. A rendezvény védnöke Göncz Árpád volt államfő, tiszteletbeli elnöke pedig Kodály Zoltán özvegye, Péczely Sarolta.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.