Klasszikus

Bükki Művészeti Napok és Volksbank Nyári Zeneakadémia

2006.04.22. 00:00
Ajánlom
Ötödik alkalommal rendezik meg Bélapátfalván a Bükki Művészeti Napokat július 29. és augusztus 6. között. A szervezők idén négy területen kínálnak továbbképzési lehetőséget az érdeklődőknek: ének, színpadi gyakorlat, modern hangszerek és régizene tanszakon.

Az egyes szakágakon az alábbi művésztanárok foglalkoznak a növendékekkel:

Ének:
Schultz Katalin (korrepetitor: Fajger Orsolya); Pászthy Júlia (korrepetitor: Gábor N. Nóra); Heim Mercedes (korrepetitor: Cser Ádám), továbbá Hegedüs Gönczy Katalin – dalirodalom

Ének szakon hangképzés, korrepetíció, kamaraének és barokk előadásmód vehető fel tantárgyként. A dalirodalom kurzus 5000 Ft pluszköltséget jelent az ének szakra jelentkezőknek. A Händel Deidamia című operájának előadására jelentkezőknek júniusban meghallgatást
tartanak, amelyről mindenkit értesítenek a jelentkezési határidő után. Kotta igényelhető a szervezőknél.

Színpadi gyakorlat:
Balatoni Mónika – rendező, dramaturg, Dinyés Soma – karmester, Gyöngyösi Levente – korrepetitor

Modern hangszerek
Gyönygyössy Zoltán – fuvola , kamarazene (korrepetitor: Termes Rita), Szepesi Bence – klarinét, szaxofon, kamarazene (korrepetitor: Várhalmi Vera)

Régizene
Klembala Géza – barokk előadási gyakorlat; Molnár Emília – blockflőte; Szászvárosi Sándor – cselló, viola da gamba, kamarazene; Győri István – gitár, lant; Catherine Mackintosh – hegedű, brácsa; Andrea Bressan – fagott

2006. augusztus 1-6-ig Hegedű- és brácsakurzusra is sor kerül. Meghallgatás augusztus 1-jén 10 órakor lesz, ekkor történik az aktív és passzív hallgatók kiválasztása. A kurzuson maximum nyolc aktív hallgató vehet részt.

Jelentkezési határidő: 2006. június 6. Jelentkezési díj: 10 000 Ft. A jelentkezési díjon felül a helyszínen fizetendő díjak:
- Aktív részvételi díj: 25 000 Ft
- Kamaracsoportoknak a részvételi díj: 15 000 Ft
- Passzív részvételi díj: 10 000 Ft
- Napijegy: 3000 Ft
- Étkezés: Ebéd: 700 Ft/nap, vacsora: 700 Ft/nap

Szálláslehetőségek:
- Kollégium jellegű motel, 2-3-4 ágyas szobák
- Magánház, 3-4 ágyas szobák
- Panzió, napi 500 Ft ráfizetéssel 2 ágyas szobák

A jelentkezési díjat az alábbi számlaszámra kell utalni:
Bank: VOLKSBANK Hungary
Cím: Budapest, Rákóczi u.
Számlatulajdonos: Bükk Kultúrájáért Művészeti Alapítvány
Bankszámlaszám: 14100048-52011749-01000004

A jelentkezési díjat visszalépés esetén a szervezőknek nem áll módjukban visszafizetni. A részvételi díj magában foglalja a mesterkurzusokon való részvételt, a szállás költségét és belépésre jogosít a koncertekre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.