Klasszikus

Bükki Művészeti Napok és Volksbank Nyári Zeneakadémia

2006.04.22. 00:00
Ajánlom
Ötödik alkalommal rendezik meg Bélapátfalván a Bükki Művészeti Napokat július 29. és augusztus 6. között. A szervezők idén négy területen kínálnak továbbképzési lehetőséget az érdeklődőknek: ének, színpadi gyakorlat, modern hangszerek és régizene tanszakon.

Az egyes szakágakon az alábbi művésztanárok foglalkoznak a növendékekkel:

Ének:
Schultz Katalin (korrepetitor: Fajger Orsolya); Pászthy Júlia (korrepetitor: Gábor N. Nóra); Heim Mercedes (korrepetitor: Cser Ádám), továbbá Hegedüs Gönczy Katalin – dalirodalom

Ének szakon hangképzés, korrepetíció, kamaraének és barokk előadásmód vehető fel tantárgyként. A dalirodalom kurzus 5000 Ft pluszköltséget jelent az ének szakra jelentkezőknek. A Händel Deidamia című operájának előadására jelentkezőknek júniusban meghallgatást
tartanak, amelyről mindenkit értesítenek a jelentkezési határidő után. Kotta igényelhető a szervezőknél.

Színpadi gyakorlat:
Balatoni Mónika – rendező, dramaturg, Dinyés Soma – karmester, Gyöngyösi Levente – korrepetitor

Modern hangszerek
Gyönygyössy Zoltán – fuvola , kamarazene (korrepetitor: Termes Rita), Szepesi Bence – klarinét, szaxofon, kamarazene (korrepetitor: Várhalmi Vera)

Régizene
Klembala Géza – barokk előadási gyakorlat; Molnár Emília – blockflőte; Szászvárosi Sándor – cselló, viola da gamba, kamarazene; Győri István – gitár, lant; Catherine Mackintosh – hegedű, brácsa; Andrea Bressan – fagott

2006. augusztus 1-6-ig Hegedű- és brácsakurzusra is sor kerül. Meghallgatás augusztus 1-jén 10 órakor lesz, ekkor történik az aktív és passzív hallgatók kiválasztása. A kurzuson maximum nyolc aktív hallgató vehet részt.

Jelentkezési határidő: 2006. június 6. Jelentkezési díj: 10 000 Ft. A jelentkezési díjon felül a helyszínen fizetendő díjak:
- Aktív részvételi díj: 25 000 Ft
- Kamaracsoportoknak a részvételi díj: 15 000 Ft
- Passzív részvételi díj: 10 000 Ft
- Napijegy: 3000 Ft
- Étkezés: Ebéd: 700 Ft/nap, vacsora: 700 Ft/nap

Szálláslehetőségek:
- Kollégium jellegű motel, 2-3-4 ágyas szobák
- Magánház, 3-4 ágyas szobák
- Panzió, napi 500 Ft ráfizetéssel 2 ágyas szobák

A jelentkezési díjat az alábbi számlaszámra kell utalni:
Bank: VOLKSBANK Hungary
Cím: Budapest, Rákóczi u.
Számlatulajdonos: Bükk Kultúrájáért Művészeti Alapítvány
Bankszámlaszám: 14100048-52011749-01000004

A jelentkezési díjat visszalépés esetén a szervezőknek nem áll módjukban visszafizetni. A részvételi díj magában foglalja a mesterkurzusokon való részvételt, a szállás költségét és belépésre jogosít a koncertekre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Aki a lányok miatt képezte magát – 85 éves Woody Allen

Az Annie Hall és még számtalan fanyar humorú film alkotója, Woody Allen december 1-jén ünnepli nyolcvanötödik születésnapját.
Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.
Zenés színház

75 éves a színpad és a filmvászon koronázatlan királynője, Bette Midler

December 1-jén ünnepli hetvenötödik születésnapját Bette Midler amerikai színésznő, énekesnő, aki több mint fél évszázados karrierje alatt négy Grammy-díjat, négy Golden Globe-díjat, három Emmy-díjat, két Tony-díjat vehetett át, emellett hatszor kapta meg a legjobb komikának járó American Comedy Award kitüntetést.
Zenés színház

A változásra is reflektál Dolhai Attila új lemeze

A Visszatérés CD után két évvel új lemezzel jelentkezik Dolhai Attila. Az előző albummal ellentétben – ahol a színházi élmények egyfajta összefoglalása volt a cél – a színész ezúttal nem mások által megírt szerepek mentén szólal meg, hanem saját szerzeményeit gyűjtötte össze.
Vizuál

Elhunyt moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum volt elnöke

98 éves korában, koronavírus-fertőzésben elhunyt Irina Antonova, a világhírű moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum volt igazgatója, aki 52 év után, 2013-ban vonult vissza az intézmény éléről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.