Klasszikus

Chopin 2010 - ünnepi hangverseny

2010.02.15. 00:18
Ajánlom
2010. március 1-jén ünnepeljük a romantika korának egyik legnagyobb hatású zeneszerzőjének, Fryderyk Chopin születésének 200. évfordulóját. Látogasson el a www.chopin.hu oldalra, játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a bicentenáriumi koncertre!

Az est szólistája Szilasi Alex ez alkalommal egy általa kiválasztott, vadonatúj Pleyel-zongorán fogja játszani a lengyel zeneszerző műveit. A nemzetközi együttműködéssel megvalósuló hangversenyen Lengyelország egyik legnevesebb zenei együttese, a Bydgoszczi Filharmonia Pomorska Szimfonikus Zenekara fogja kísérni a zongoraművészt Tadeusz Wojciechowski vezényletével.

Kérdésünk: Melyik az a város, ahol február 19-én is Szilasi Alex és a Bydgoszczi Filharmonia Pomorska Szimfonikus Zenekara nyitja meg a Chopin évadot?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

www.chopin.hu

Szilasi Alex (zongora) és a Bydgoszczi Filharmonia Pomorska Szimfonikus Zenekara
2010. március 1. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Vez.: Tadeusz Wojciechowski

Schubert-Liszt: C-dúr "Wanderer" fantázia, op. 15
Chopin: Andante spianato et Grande Polonaise brillante, op. 22; Változatok Mozart: Don Giovanni "La ci darem la mano" című áriájának témájára; II., f-moll zongoraverseny, op. 21

Fryderyk Chopin Bicentenáriumi hangverseny 1810-2010

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.