Klasszikus

Chopinnel az élet

2010.01.25. 16:23
Ajánlom
Chopin összes műve terítékre kerül a Zeneszalon Esteken az MTA Dísztermében. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két kegyet a január 29-i koncertre!

A 2010. január 23-án kezdődő cannes-i midem nemzetközi zenei vásár idejére jelent meg Szilasi Alex Chopin összesének következő kiadványa. A polonézeket tartalmazó dupla CD-n hallhatók még az opusz-szám nélküli mazurkák felvételei, melyek terjedelmi okokból a Mazurka-albumon már nem kaphattak helyet. A felvételek a diósdi Phoenix stúdióban készültek ugyanazon a Pleyel Concert Grand Pianón, melyen az előző albumokat rögzítették, Tóth Ibolya és Bohus János zenei és műszaki vezetésével. Ez a lemez a 29-i koncerten már kapható lesz. De nemcsak ettől lesz különleges a pénteki hangverseny. A zongora mellett ugyanis fontos szerepet kap a fuvola és a vonósnégyes is. A hangszerek párbeszéde minden bizonnyal érdekes színfoltja lesz az idei Chopin-évnek.

Kérdésünk: Milyen hangszerkíséretes kamaraművet nem írt Chopin?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Szilasi Alex (zongora)
2010. január 29. 19:30 MTA Díszterem

Km.: Ittzés Gergely (fuvola), Danubius Vonósnégyes (tagjai: Koppándi Jenő, Miklós Adél/hegedű, Máté Győző/mélyhegedű, Ribli Ilona/gordonka)

Variációk fuvolára
Variációk Mozart: Don Giovanni "La ci darem la mano" című áriájára, op. 2
Chopin: B-dúr Trió, op. 8; f-moll zongoraverseny, op. 21; Andante spianato et Grand Polonaise Brillante, op. 22

Chopin összes műve 3/4
Zeneszalon Estek az MTA Dísztermében  

www.zeneszalon.hu

A nyertes: Sandor48

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Pakold meg magad könyvekkel a Líra raktárában pár száz forintért!

Mi már tudjuk az igazi könyvmolyok szombati programját. Raktárvásár lesz a Lírában.
Könyv

Családi találkozót rendeznek Petőfi rokonai Kiskunfélegyházán

Igen, jól olvasta a címet! Míg egyesek a költő sírjának felkutatásával vannak elfoglalva, mások az élőkre koncentrálnak és családi találkozót hirdettek, amelyen eddig állítólag 66 utód jelezte a részvételét.
Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Hat orosz zeneszerzőt mutat be Szabó Marcell fesztiválja

Budapesten és Debrecenben rendezik meg október 7. és 13. között az Orosz Zenei Fesztivált, amelyen minden koncert egy-egy zeneszerzőt állít a középpontba.
Klasszikus virtuózok

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Klasszikus interjú

Mikołaj Górecki: „Nem vagyok zeneszerző, csak egy fickó, aki komponál”

Egy ismert komponista gyermekének lenni nem mindig kiváltság, különösen ha a gyermek a szülői pályát kívánja követni. Mikołaj Górecki egyik művét a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában hallhatja majd a közönség május 25-én. Ennek kapcsán tettünk fel néhány kérdést az Amerikában élő lengyel komponistának.
Klasszikus kritika

Ilyen volt: Baráti Kristóffal zenélt a Kodály Filharmonikusok a reptéren

A négy őselem, a tűz, a víz, a föld és a levegő szolgált mottóként a debreceni Kodály Filharmonikusok nagyszerű koncertjének műsorában. Kritika.
Klasszikus ajánló

Fassang László templomépítésért koncertezik

A Liszt Ferenc-díjas művész jótékonysági orgonaestjét május 19-én tartják a Deák téri evangélikus templomban. A befolyt összeggel a budakeszi evangélikus templom építését támogatják.