Klasszikus

Chopinről Érdivel

2010.08.18. 16:10
Ajánlom
Chopin kétszázadik születésnapja Érdi Tamás életében különösen emlékezetes. A sűrű évad és a rövid nyári vakáció után augusztus 20-án Balatonfüreden, 29-én pedig Szentendrén koncertezik.

A szusszanásnyi szünet már augusztus elején véget ért az Ördögkatlan Fesztivál palkonyai koncertjével. A gyönyörű világörökségi körtemplomban még a földön is ültek a Fesztivál Chopin rajongói. Az igazi munka azonban csak most kezdődik.

Érdi Tamás augusztus 20-án Balatonfüreden, a frissen felújított Vaszary Palotában játszik Chopint, majd a Duna Televízióban júniusban tett felajánlásának harmadik állomására kerül sor augusztus 29-én Szentendrén, az Éjjel Nappal Fesztivál keretében. Tokaj és Tiszaújváros után - ahol 2 millió forintnyi adomány gyűlt össze - ez a harmadik város, ahol az árvízkárosultak javára zongorázik. A szentenderei koncert után a beérkezett felajánlásokat közös elhatározásból Tamás a szentendrei polgármesterrel együtt adja majd át a jelenleg is épülő „árvízkárosult testvérfalunak". Itt az új óvoda és iskola megkapja azokat a bútorokat is, amire Szentendrénekmár nincs szüksége, sőt, a testvérváros-testvérfaluja celebráción Tamás a falu gyerekeinek zongorázni is fog.

Az ősz is hasonlóan mozgalmasan alakul, hiszen folytatódik a Chopin koncertek sorozata Zalaegerszegen, Pécsett, Békéscsabán, Budapesten a Klebelsberg Kulturális Központban, Balassagyarmaton, Nyíregyházán. Szeptember 21-én a Művészetek Palotájában két koncertet is rendeznek, ahol az esti hangversenyre már hónapokkal ezelőtt elfogytak a jegyek, ezért egy délutáni koncertre is sor kerül. Az évad további részében pedig játszik még Bachot a Grazioso Kamarazenekarral a Belvárosi Templomban, Chopint a Budapesti Vonósokkal az Óbudai Társaskörben, továbbá hangversenyezik Svájcban, Lausanne-ban, és Romániában Bukarestben, Brassóban és Sepsiszentgyörgyön is.

http://www.erditamas.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.