Klasszikus

Christine Brewer a hétvégi Titok-koncerteken

2003.10.16. 00:00
Ajánlom
Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar október 18-án adja az idei évadban a “Tikok-koncert” sorozat első hangversenyét az Olasz Intézetben. A hangverseny sztárvendége a világhírű amerikai szopránénekesnő, Christine Brewer lesz. A hangverseny műsorát a közönség csak a helyszínen tudja meg.

A kiváló amerikai szopránénekesnõ a Saint Lous-i Operaházban kezdte pályafutását, amit azonnal meghívások követtek elõbb az USA vezetõ zenekaraihoz (Cleveland, Philadelphia, Atlanta), majd Európába (Londoni Filharmonikusok, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra of the Age of Enlightenment). A rangos New York-i Mostly Mozart Fesztivál után Britten Háborús Requiemjében és Richard Strauss Négy utolsó énekében óriási sikerrel debütált a londoni BBC Proms Fesztiválon. Bécsben Beethoven Missa Solemnisében, az amszterdami Concertgebouw-ban Hindemith-művek szólistájaként mutatkozott be.

Az operaszínpadon elsõ kiugró sikerét 1993-ban a New York-i Városi Operában a Figaró házassága Grófnõjeként aratta, egy évvel késõbb már a londoni Covent Gardenben énekelte ugyanezt a szerepet. 1995-ben az Edinburghi Fesztiválon Donna Annaként aratott nagy sikert, 1996-ban ugyanott Gluck Iphigéniájának címszerepében ünnepelték.

A közelmúltban Kurt Masurral és a New York-i Filharmonikusokkal a Missa Solemnisban, Michael Tilson Thomassal és a San Franciscói Szimfonikus Zenekarral Mahler 8. szimfóniájában lépett fel; a Madridi Operaházban Gluck Iphigéniáját, a Lyoni Operaházban Fischer Ivánnal Richard Strauss Ariadnéjának címszerepét, a Covent Gardenben Richard Hickox-szal Weber Oberonjának és az Ariadnénak szoprán szerepét énekelte.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.
Vizuál

Elfajzott művészet a javából – Vaszilij Kandinszkij

Olyan művészetet akart teremteni, amely megszabadul a tárgyi ábrázolásból. A szovjetek elől Németországba menekült, a nácik elől Franciaországba. 75 éve hunyt el Vaszilij Kandinszkij.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.