Klasszikus

Crescendo con Spirito – Nyári Művészeti Akadémia

2004.04.23. 00:00
Ajánlom
A Nyári Művészeti Akadémia 2004. augusztus 4-15. között Sárospatakon lehetőséget nyújt a művészeti karrierre készülő fiataloknak, hogy tapasztalt művésztanárok vezetése mellett tanuljanak.

A művészeti akadémián kamarazene (vonósok, fafúvósok, kürt), zongora, ének, opera, színház, filmrendezés, kreatív írás, tánc és képzőművészet kurzusokra lehet jelentkezni. A művésztanárok az ének és opera kurzusokon Rosemary Hardy, Ionel Pantea, Brigitte Schweizer, Timothy Bentch, Laborfalvi Soós Béla, Fers Márta, Nozomi Yoshizawa, Kurt Kempf, Catherine Sarasin, Dallos Erika és Tomislav Vitchev, zongorán Andreas Henkel és Dominkó István, kamarazenén Lakatos György, Kaposi Gergely, Daniela Rizova, Füzesséry Attila, Nagy Csaba, Seeman László, Dudás Eszter, Füzesséry Mónika és Sallai Csilla lesznek. Kreatív írást Visky Andrástól és Elizabeth Drivertől, filmrendezést Dér Andrástól, táncot Julia Wirth-től, színházi ismereteket Őze Árontól és Kristopher Yodertől, képzőművészetet pedig Somos Gyulától és Barbara Goucherőtl tanulhatnak a fiatalok. A kurzusok ideje alatt a lelki vezetésről is gondoskodnak Beat Rink lelkész és a Crescendo munkatársai.

A teljes részvételi díj 25 000 forint, amely magában foglalja a képzés díját, a kétfős szobában történő kollégiumi elhelyezést és a teljes ellátást. Az igényektől függően az anyagilag hátrányos helyzetűek számára ösztöndíjat tudnak biztosítani. Egyágyas szobában való elhelyezéshez a részvételi díon felül 15 000 forintot kell befizetni. A regisztrációs költség 5 000 forint, ami a részvételi díjba beleszámít és a jelentkezéssel együtt kell csekken vagy banki átutalással befizetni. Azoknak, akik csak Ionel Pantea háromnapos mesterkurzusán kívánnak részt venni, a részvételi díj 15 000 forint,. A napidíj 6 000 forintba kerül, amely magában foglalja a szállást és ellátást. (Ezek az árak kizárólag a magyar jelentkezőkre vonatkoznak, a Nyugat Európából érkezők az árak felől a Crescendo irodában érdeklődhetnek.)

A jelentkezési határidő 2004. május 31. A jelentkezések elbírálásakor elsőbbséget élveznek azok a jelentkezők, akik korábban jelentkeznek. Jelentkezési lap letölthető a www.crescendo.axelero.net/download/crescendo_hu.rtf oldalról. Bővebb információk a www.crescendo.axelero.net honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Jazz/World

„Gyakran maga a hangszer ihlet meg" – Bögöthy Ádámmal beszélgettünk

Bár Bögöthy Ádám zenei tanulmányait gitáron kezdte meg, hamar kiderült, hogy a nagybőgő hangja is közel áll a szívéhez. A Kodolányi János Főiskolán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is jazz tanszéken tanult – a két képzést párhuzamosan végezte el –, azóta pedig számos versenyen bizonyította tehetségét. Három éve csatlakozott a Modern Art Orchestrához, ennek kapcsán beszélgettünk vele a zenekarról, jazzről, vallásról.
Vizuál

Horvát Lili új filmjét dicséri a rangos Variety

Szeptember 24-én mutatták be itthon Horvát Lili megjegyezhetetlen című filmjét. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotásról a Variety közölt méltató kritikát.
Könyv

Bátran belépni az ismeretlenbe – Láng Zsolt a Kult50-ben

Nagy sikerű regényének egyik főszereplője Bolyai János matematikus, a másik meg egy író, aki pont Bolyairól készíti regényét. A könyvbeli írót ugyanúgy hívják, mint a valódi szerzőt, vagyis Láng Zsoltnak. Aki szerint ez az írói fogás stiláris ösztönzés az olvasó számára, hogy a könyv másik főszereplőjét, Bolyait is valóságosnak tekintse.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.
Klasszikus kritika

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.
Klasszikus hír

Költözni kényszerül a Rádiózenekar

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez kerül a Magyar Rádió által használt három épület, a Rádiózenekar viszont még nem szolgál közzétehető információkkal az ügyben. Az biztos, hogy költözniük kell.