Klasszikus

Csillagh a Démétér Alapítványért

2011.11.28. 17:00
Ajánlom
November 30-án Csillagh Katalin zongoraművész az Óbudai Társaskörben ad jótékonysági koncertet a a Szent László Kórház Démétér Alapítványának javára.

A Kováts Péter vezette Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével Mendelssohn és Nielsen művei csendülnek fel, hogy a rákbeteg gyerekek gyorsabban gyógyulhassanak. Az alapítványt öt évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy a vérképzőrendszeri daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek, ezen belül a csontvelő-transzplantáción átesettek gyógyulását és azt követő rehabilitációját segítsék. Az alapítvány munkatársai együtt tanulnak, játszanak a gyerekekkel, hogy a kreativitás megélésével háttérbe szorítsák a betegségtudatot.

Csillagh Katalin zongoraművész 2005-ben fejezte be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet. Tudását számos versenyeredmény első helyezésével jutalmazták: 2007-ben Londonban a Beethoven Piano Society of Europe szonátaversenyen és 1999-ben az EPTA (European Piano Teachers Association London) által kiírt nemzetközi zongoraversenyen. Koncertezett Bécsben, Londonban, Torontóban, Salzburgban, Nizzában és több európai fesztiválon. Idáig három lemeze jelent meg: az első 2000-ben Szonáták (SW Consult, 2000), egy évre rá a második a Shades of Bach (BMC, 2001) címmel, és 2008-ban Fréderic Chopin 24 Prelűdjét játszotta fel. A lemez érdekessége, hogy saját improvizációkat is tartalmaz.

Csillagh Katalin és a Mendelssohn Kamarazenekar jótékonysági koncertje a László Kórház Démétér Alapítvány javára

2011. november 30. 19:00 Óbudai Társaskör

Km.: Kováts Péter (hegedű), Csillagh Katalin (zongora)
Műv. vez.: Kováts Péter

Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia; d-moll kettősverseny hegedűre, zongorára és vonószenekarra
Carl Nielsen: a-moll szvit vonószenekarra, op. 1


Jegyár: 2500 Ft

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallange. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Klasszikus óbudai danubia zenekar

Baráth Emőke és az Óbudai Danubia koncertjét közvetítjük élőben

Pénteken este Händel műveiből ad koncertet a világszerte ismert magyar énekesnő az ÓDZ kíséretével. Ha nem tud ott lenni a BMC-ben, kövesse az eseményt a Fidelio Facebook oldalán.
Klasszikus magazin

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.
Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.