Klasszikus

Dalest a Budai Várban

2006.03.06. 00:00
Ajánlom
Szutrély Katalin és Fajger Orsolya ingyenes hangversenyt ad a Budavári Önkormányzat Aulájában március 12-én, vasárnap 16 órakor. Műsorukon a romantikus dalirodalom ismert és kevésbé ismert darabjai szerepelnek: Schubert, Brahms, Wolf és Richard Strauss dalaiból válogatnak.

Szutrély Katalin tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karvezetés és ének-tanárképző szakán, valamint a Szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola énekszakán végezte Berdál Valériánál. Énektanulmányokat folytatott Rózsa Veránál és Anna Reynoldsnál, jelenleg Németh Judit irányításával dolgozik. 2002 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kecskeméti Kodály Intézetének tanára, és 2005 ősze óta a Zeneművészeti Egyetem Doctorandus hallgatója. Énekesként dalestek és oratóriumok közreműködője volt Magyarországon, Angliában és Ausztriában.

Fajger Orsolya 1980-ban született Kazincbarcikán. Zenei tanulmányait szülővárosában kezdte, majd a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta szolfézs-zeneelmélet és zongora szakokon. Diplomáit a Zeneakadémia ének-zenetanár, karvezető, illetve zongorakísérő, korrepetitor szakán szerezte, mindkettőt 2004-ben. Részt vett Czifra János, Max Frey, Simon Carrington, Roy Wales, Frieder Bernius, Jurij Szimonov, Rudolf Barsai vezénylés-kurzusain, illetve Wolfram Rieger, Mitsuko Shirai, Thomas Steinhöfel, Walter C. Moore zongora-kurzusain. 1996-tól 1999-ig a Miskolci Nemzeti Színházban, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében dolgozott korrepetítorként, 1999-tõl 2004-ig ugyanebben a minőségben alkalmazta a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola. 2004-tõl a Magyar Állami Operaház tagja, emellett a Zeneakadémia óraadó tanára.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Több ezer aláíró követeli Demeter Szilárd lemondását

Miután holokausztrelativizáló publicisztikát közölt Soros György nevének tízszeri említésével az Origón, számos szervezet és ismert értelmiségi lemondásra szólítja fel a PIM főigazgatóját
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.
Jazz/World

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.
Jazz/World

Azt követik, amit Debussy követett – Páros interjú Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával

Egy hárfaművész, egy jazzénekes és elektronikus művész – nem szokványos felállás Debussy zenéjéhez. Új lemezük apropóján Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával beszélgettünk. Mit tanultak egymástól, mennyiben járnak különböző és párhuzamos ösvényeken?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.