Klasszikus

Debütáló Bluesrivers

2003.10.09. 00:00
Ajánlom
Kicsit félrevezető a név, a Bluesrivers lényegesen tágabb zenei világot ölel fel, mint amire elsőre a név alapján az ember gondolna. A blues inkább amolyan kiindulási alap, a zömében saját dalokban mindez nagy adag soullal, funkkal és dzsesszel keveredik.

Az öt éve létező, jelenlegi felállásában egy éve működő zenekar bemutatkozó CD-jét (Catch The Bait) ma mutatják be élőben a Nagyvárad téren található Kupola Zeneházban. A koncert sztárvendége Tátrai Tibor.

A Bluesrivers szíve Benkő Zsolt (36), a bluesélet régi motorosa. Téglagyári Megálló, Sonia és a Sápadtarcúak, Herfli Davidson – ezek talán pályája főbb csomópontjai, de kisebb-nagyobb rendszerességgel más magyar csapatok koncertjein is felbukkant. Fő példaképe az amerikai Stevie Ray Vaughan és az osztrák Ripoff Raskolnikov. Saját zenei elképzelései kibontakoztatására több kísérletet tett, míg végül 1998-ban megalapította a Bluesriverst. Jó néhány külföldi és hazai koncert van már mögöttük, legutóbb a prágai Blues v Lese Fesztiválon léptek fel, és az ottani siker hatására novemberben kisebb cseh–szlovák klubturné vár rájuk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.