Klasszikus

Decembertől ingyenes legális zeneletöltés?

2006.09.03. 00:00
Ajánlom
Megtörni látszik az Apple dominanciája a zenei letöltések terén. Év végétől a New York-i SpiralFrog.com internetes szolgáltatás „reklám alapú” ingyenes legális letöltést biztosít.

Fizetés helyett a weboldalra látogatók minden letöltés előtt egy reklámot néznek meg, így az Apple iTunes „olcsó”, dalonkénti egy dolláros struktúrájával szemben teljesen ingyenessé válik minden forgalmazott zeneszám. Az új modell áttörést jelent a nagy zenei kiadók hozzáállásában: az óriáscégek eddig megpróbáltak ellenállni az internet adta legújabb lehetőségeknek, míg most kiaknázhatják azokat. A SpiralFrog a legnagyobb lemezvállalatot, a Vivendi Universalt győzte meg, idén Amerikában és Kanadában, a jövő év elejétől Nagy-Britanniában már biztosan működik a szolgáltatás.

Egy amerikai felmérés szerint minden 40 letöltött zeneszámból egyet vásárolnak legálisan, a fájlmegosztó hálózatokkal való küzdelem mellett a közösségi oldalak is nyomást gyakoroltak a kiadókra. A MySpace-hez hasonló portálokon ugyanis a zenészek ingyenesen osztják meg a közösséggel zenéjüket. A korábbi alternatívát a „jó útra tért” zenei szolgáltató, a Napster képviseli, ahol havi fix díj ellenében korlátlanul lehet zenét letölteni, természetesen reklámmentesen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.