Klasszikus

Degustation Pianistic

2009.05.08. 00:00
Ajánlom
176 billentyű, 51 ujj, 5 nemzet – a Degustation Pianistic öt zongoristája így képzeli el koncertjét, melyre május 27-én kerül sor a M'art - Mammut Színház, Kaméleon Klubjában. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!

Degustation Pianistic

A világon egyedülálló együttes 2008-ban alakult öt zongoraművészből Ausztriában. A csapatban fellépő művészek azonban több éve dolgoznak már együtt különböző formációkban. A muzsika iránti tiszteletük többek között abban nyilvánul meg, hogy nem kizárólag egyfajta zenei stílust képviselnek; a klasszikus zene mellett virtuóz módon játszanak például tangót és jazzt is. Mivel az öt zongoraművész többféle módon, különféle szerepkörben játszik majd az est folyamán, a közönség igazi meglepetésekre számíthat végig az est során. A Degustation Pianistic olyan különleges, interaktív kapcsolatot hoz létre a publikummal, amelynek köszönhetően a hallgatóság felejthetetlen élményben részesülhet.

A fellépő öt zongoraművész: Almira Emiri (Albánia), Aris Feslikidis (Görögország), Füzesséry Zoltán (Magyarország), Helmut Iberer (Ausztria), Simona Solce (Szlovénia)

Kérdésünk: Hány éve ad helyet a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ a Mammut Színház programjainak?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. május 27. 20:00 M'art (Kaméleon Club) (Budapest) - Degustation Pianistic; km.: Almira Emiri (Albánia), Aris Feslikidis (Görögország), Füzesséry Zoltán (Magyarország), Helmut Iberer (Ausztria), Simona Solce (Szlovénia)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.