Klasszikus

Domingo fesztivált indít

2012.10.13. 09:16
Ajánlom
A Plácido Domingo Fesztivált október 25. és november 3. között olyan muzsikusokkal rendezik Andalúziában, mint Ana María Martínez vagy Pinchas Zukerman.

A világhírű tenor, az Operalia nemzetközi operaverseny alapítója maga is fellép Massenet Thaïs című operájában a sevillai Teatro de la Maestranzában, Nino Machaidze és Micaëla Oeste, valamint a Real Orquesta Sinfónica de Sevilla közreműködésével, továbbá egy gálaestet is dirigál majd Malagában. A kamarakoncertek során áll majd színpadra többek között Pinchas Zuckerman hegedű- és Ángel Romero csellóművész és fellép még az igen ritkán hallható Ivo Pogorelich is, aki tudása mellett a Chopin-verseny és a kizárása ellen tiltakozó zsűritag, Martha Argerich okán lett híres.

"Rendkívül izgatott vagyok, mert számos nagyszerű művész fogadta el meghívásomat a fesztiválra" - nyilatkozta a tenor. "Sok év után ezek lesznek az én első előadásaim ebben a kulturálisan gazdag és történelmileg fontos városokban, Sevillában és Malagában. Nagyon várom a visszatérést, ami kicsit olyan lesz, mintha haza mennék" - mondta Domingo.

Az énekes az idei évadban azonban nem csak itt látható-hallható. Repertoárjába két bariton szerepet is beemel: Francesco Foscarit az I Due Foscari című művében Los Angelesben, míg Germontot a Traviátában a 45. évadába lépő Metropolitan Operában énekli.

Puccini: Turandot - Nessun Dorma, km.: Placido Domingo

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.