Klasszikus

Dracula, mint musical

2007.04.10. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház vezetője, Bán Teodóra az idén egy musical ősbemutatót is ígér a június 8. és szeptember 2. közötti rendezvénysorozatban.

A Szabad Tér Színház ezúttal is a megszokott két helyszínt igyekszik vonzóvá tenni, tudniillik a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadot. A kis híján három hónap alatt mintegy hetven, igencsak változatos műfajt képviselő előadást, koncertet, produkciót kínálnak. Talán a legnagyobb dobás a Drakula című musical, amelynek premierje augusztus 16-án lesz a Margitszigeten. A főbb szerepekben Pintér Tibor, Vörös Edit és Gallusz Nikolett játszik. Az ördög hegedűse a közismert világsztár, Edvin Marton. Lesz egy másik bemutató, Elton John Broadway-n sikeres Aida című musicalje is a szigetre érkezik. Ami a műfajt illeti, a Városmajori Szabadtéri Színpad sem nélkülözi majd. Itt A vörös malom című musical kerül színpadra. Ez is bemutató, miként a vígjáték Tempefői, amely a Kőszegi Várszínházzal közös produkció Jordán Tamás rendezésében.

A Margitszigeten a nyitóesemény a június 10-i EU Csillagocskák gálaműsor, amelyen a Kodály-évhez kapcsolódva folklór program lesz. A közreműködők közt megtalálható a nagyváradi Csillagocska tánccsoport, továbbá Tímár Böske gyermektánccsoportja, a Csillagszeműek. Ezen kívül, a teljesség igénye nélkül elmondható, hogy lesz klezmer est, Duna karnevál, operett (Strauss: Egy éj Velencében), fellép az ExperiDance, s játszik a 100 tagú cigányzenekar.

A Városmajorban matiné műsorokkal, mesemusicalekkel és esti musicalekkel várják a nagyérdeműt, mint például a Grease és a Hair Pintér Tibor rendezésében (ő énekli Danny Zuko, illetve Berger szerepét is), játszik a Stúdió 11, fellép a Budapest Balett és a Magyar Balett Színház, s Éry-Kovács András újra rendezi a Muzsika hangja musicalt, és még sorolhatnánk.

A szervezők új kedvezményt kínálnak, bármely 3 előadásra egyszerre vett jegy esetén tíz százalékos kedvezményt adnak. Illetve az idén is megoldották a BKV-val közösen a margitszigeti előadások elején a sűrített járatokat és a végén az éjszakai különbuszokat. Az aznapi színházjegyek érvényesek buszjegyként.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.