Klasszikus

Egész nap Kodály

2007.10.27. 00:00
Ajánlom
Egész napos, ingyenesen látogatható rendezvénysorozatra várják a közönséget a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2007. december 12-én. A nap folyamán az ország legjobb kórusai, zenekarai és zeneművészei adják elő Kodály műveit reggel tíz órától késő estig.

Az OKM támogatásának köszönhetően a közönség soraiban ott ülhet majd 400 művészeti képzésben részt vevő tanuló is, akik számára ebből az alkalomból egész napos kulturális programot szervez a minisztérium.

Az eseményen számos zenekar, kórus és zenész lép fel. A zenekarok közül a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Debreceni Kodály Kórus és Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Kórus fogadta el a meghívást.

A kórusokat az Angelica Leánykar, az Aurin leánykar (Kecskemét), a Bartók Béla Férfikar (Pécs), a Cantate Vegyeskar, a Debreceni Kántus és Partiumi Egyetem Vegyeskara, a Győri Leánykar, a Kodály Iskola Bartók Leánykara (Pécs), a Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola Kórusa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kórusa, a Magnificat Gyermekkar, a Monterverdi Kórus, az MR Gyerekkórus és a Pro Musica (Nyíregyháza) képviseli.

De ott lesz Asztalos Bence, Brickner Szabolcs, Cser Krisztián, Érsek Dóra, Farkas Gábor, Geiger Lajos, Honinger László, Laczák Borbála, Orendt Gyula, Polyák Vali és Sólyom-Nagy Sándor énekesek, valamint Bogányi Gergely, Várjon Dénes és Vásáry Tamás zongoristák is. A hegedűsöket Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és Perényi Eszter, a csellistákat Mező László és Perényi Miklós, a vonósnégyeseket a Bartók Vonósnégyes és a Kodály Vonósnégyes képviseli.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

„Ne hagyd a sorsod csillagokra” – 100 éve született Pilinszky János

November 27-én ünnepeljük a 20. századi magyar költészet egyik legtitokzatosabb alakja, Pilinszky János születésének 100. évfordulóját, akinek irodalmi hatása máig elevenen él. Szikár sorai számos művészt megérintettek és megihlettek, megemlékező cikkünkben olyan alkotók méltatják a költőt, akik saját munkásságukkal is szorosan kapcsolódnak Pilinszky János költészetéhez.
Plusz

Vizsgaelőadások és diplomafilmek létrejöttét is segíti a Freeszfe jótékonysági aukciója

A Freeszfe Egyesület támogatói; színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek és képzőművészek felajánlásaiból online jótékonysági aukciót rendez december 12-én, vasárnap. Az érdeklődők a licitálással az egyesület munkáját, vizsgaelőadások és diplomafilmek létrejöttét is segítik.
Vizuál

KÉP-regény: Lemmy, a whisky és én

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a metálzene iránti távoli rajongásáról, és a Motörhead zenekar akkor még élő legendás basszusgitárosáról, Lemmyről ír. 
Plusz

Így segít a Müpa a karácsonyi készülődésben

Újabb sztárfellépőket jelentett be a Müpa. Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Charles Lloyd, Daniel és Michael Barenboim, a Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, Lee Ritenour és Palya Bea is visszatér a koncertterembe. Az ünnepi időszakban ajándékutalvánnyal is kedveskedik a nézőknek.
Klasszikus

Klasszikus koncertek karácsonyra – a Zeneakadémia adventi ajánlata

Élményt ajándékozni mindig jó: remek ünnepi meglepetés a Zeneakadémia háromféle értékben megváltható ajándékkártyája, amely felhasználható például a világklasszis előadókat és különleges hangversenyeket kínáló 2022. tavaszi szezonra is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Királyi muzsika – Boldoczki Gábor a Capella Gabettával ad koncertet

A nemzetközi hírű trombitaművész és a Magyarországon már többször fellépő régizenei együttes Versailles című estjükön francia barokk utazásra hívják a közönséget.
Klasszikus ajánló

Zenében utazunk – a MÁV Szimfonikus Zenekar adventi ajánlata

A MÁV Szimfonikus Zenekart az ország élvonalbeli együttesei között tartják számon. Túlzás nélkül állítható, hogy a 76 éve működő zenekarnak nemzedékek köszönhetik első minőségi komolyzenei élményüket. A közelgő új év első felében is ragyogó programokkal várják a klasszikus zene rajongóit.
Klasszikus ajánló

Klasszikus koncertek karácsonyra – a Zeneakadémia adventi ajánlata

Élményt ajándékozni mindig jó: remek ünnepi meglepetés a Zeneakadémia háromféle értékben megváltható ajándékkártyája, amely felhasználható például a világklasszis előadókat és különleges hangversenyeket kínáló 2022. tavaszi szezonra is.
Klasszikus ajánló

Ajándékozzon koncertélményt a Concerto Budapesttel!

A világ legkiválóbb szólistáival, izgalmas és felfedezésre váró remekművekkel várja a Keller András vezette zenekar a közönséget jövőre is. Válasszon a Concerto Budapest ünnepi kínálatából, vásároljon ajándékkártyát vagy koncertjegyet ajándékba!
Klasszikus ajánló

Újévi Díszhangverseny – a Pannon Filharmonikusok adventi ajánlata

Újév. Egy rövid, de gazdagon összetett szó. Magában hordozza a jövő várakozását, az új reményeinket és egy viszonylag hosszú, ámbár gyorsan elröppeni látszó 365 napos időszakot. Újévi üdvözletünket, bizakodásunkat és vágyainkat töltjük ilyenkor a pezsgőspoharakba, amelyekhez Pécs legrangosabb társadalmi eseményén újra ünnepi klasszikus muzsika társul.