Klasszikus

Egész nap Kodály

2007.10.27. 00:00
Ajánlom
Egész napos, ingyenesen látogatható rendezvénysorozatra várják a közönséget a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2007. december 12-én. A nap folyamán az ország legjobb kórusai, zenekarai és zeneművészei adják elő Kodály műveit reggel tíz órától késő estig.

Az OKM támogatásának köszönhetően a közönség soraiban ott ülhet majd 400 művészeti képzésben részt vevő tanuló is, akik számára ebből az alkalomból egész napos kulturális programot szervez a minisztérium.

Az eseményen számos zenekar, kórus és zenész lép fel. A zenekarok közül a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Debreceni Kodály Kórus és Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Kórus fogadta el a meghívást.

A kórusokat az Angelica Leánykar, az Aurin leánykar (Kecskemét), a Bartók Béla Férfikar (Pécs), a Cantate Vegyeskar, a Debreceni Kántus és Partiumi Egyetem Vegyeskara, a Győri Leánykar, a Kodály Iskola Bartók Leánykara (Pécs), a Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola Kórusa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kórusa, a Magnificat Gyermekkar, a Monterverdi Kórus, az MR Gyerekkórus és a Pro Musica (Nyíregyháza) képviseli.

De ott lesz Asztalos Bence, Brickner Szabolcs, Cser Krisztián, Érsek Dóra, Farkas Gábor, Geiger Lajos, Honinger László, Laczák Borbála, Orendt Gyula, Polyák Vali és Sólyom-Nagy Sándor énekesek, valamint Bogányi Gergely, Várjon Dénes és Vásáry Tamás zongoristák is. A hegedűsöket Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és Perényi Eszter, a csellistákat Mező László és Perényi Miklós, a vonósnégyeseket a Bartók Vonósnégyes és a Kodály Vonósnégyes képviseli.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.