Klasszikus

Egri, Pertis koncert

2006.11.26. 00:00
Ajánlom
Egri Mónika és Pertis Attila 2007. január1 0-én a Művészetek Palotájában ad koncertet este fél nyolctól. A koncerten több zenei csemege és érdekesség is elhangzik majd.

A duó a Grand Prix Du Disque című Liszt lemezalbumukkal, hazai és külföldi rangos fesztiválokon való rendszeres fellépéseikkel és nem utolsósorban a néhány éve tulajdonukba került hangszertörténeti kuriózumon, a Pleyel duplazongorán a Hungaroton gondozásában készült CD sorozatukkal vívtak ki maguknak elismert nevet Európán kívül Kanadában és Amerikában egyaránt.

Ezen a hangversenyen két újdonsággal is találkozik majd a közönség. Hollós Máté Doppiano című műve az Egri & Pertis duó számára készült, amelynek hangversenytermi bemutatójára ezen a koncerten kerül sor. A két zongora rendhagyó elhelyezése különleges akusztikai hatást eredményez. A hangszerek ugyanis csak billentyűzetükkel kapcsolódnak folytatólagosan egymás mellé, de testük ellentétes irányban helyezkedik el.

Kodály Galántai táncok a Pertis Attila által készített kétzongorás átiratban „….korántsem tűnt szikárnak vagy lecsupaszítottnak, hanem színei és gazdag zenei szövete zongorákra vitelével egy egészen másfajta vetületét mutatta meg - hangulata és szellemisége megőrzésével” (2004. Hirös.Index)

A 2007. január 10-i hangversenyre jegyeket a Zeneakadémián és Művészetek Palotája jegypánztáraiban lehet kapni, valamint érdeklődni lehet a (1) 229-2018 telefonszámon lehet az Egri & Pertis duó hazai képviseleténél.

2007. január 10-én, 19:30, Művészetek Palotája, Fesztivál színház; Egri&Pertis duó (Egri Mónika és Pertis Attila) kétzongorás koncertje: Mozart : D-dúr szonáta, KV 448, Brahms: Variációk egy Haydn-témára, op. 56/b, Hollós Máté: Doppiano (hangversenytermi bemutató), Kodály: Galántai táncok (Pertis Attila átirata), Liszt: 2. magyar rapszódia

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.