Klasszikus

Egy kihagyhatatlan mesterkurzus: a Crescendo Nyári Akadémia

2022.04.08. 14:25
Ajánlom
Április végéig lehet jelentkezni a nemzetközi komolyzenei mesterkurzusra, a Crescendo Nyári Akadémiára, melyre 18. alkalommal kerül sor Tokajban 2022. július 20. és augusztus 1. között. Opera, hangszeres, kórus, jazz és improvizációs képzések várják többek közt az érdeklődőket.

„Évről évre elmondhatatlan öröm a sok fiatal, tehetséges zenész és a csodálatos művésztanárok találkozása egy ékszerdoboz kisvárosban, Tokajban.

A közös zenélés, a koncertek, a beszélgetések, a számos különböző kultúra ötvöződése Amerikától Ázsiáig mind varázslatos másfél hetet biztosít a hozzánk látogatóknak”

– mondja Tarjányi Tamás, a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál nevű mesterkurzus és programsorozat művészeti igazgatója. 

Idén is sor kerül opera, szólóhangszeres, kamarazenei, zenekari, barokk-, ifjúsági, kórus-, jazz- és improvizációs kurzusokra.

Kiemelt koncertjük lesz a nagyszabású gálahangverseny, melyen a másfél hét alatt tanultakat mutatják be a diákok, és amit Brahms II. szimfóniájának közös előadása koronáz meg Delta David Gier (USA) vezényletével.

Másodszorra kerül sor a Kortárszenei percek előadás-sorozatára, ahol a tavalyi érdeklődésre és sikerre való tekintettel újabb négy kortárs zeneszerző mutatkozik be. A kortárs mellett azonban a régizene is helyet kap: ebben az évben is alkalom nyílik Nagy Réka viola da gamba kurzusán való részvételre is. Igazi újdonság, hogy az operarészleteket idén Varga Bence rendező viszi színre.

Több kontinens rangos zenekarainak tagjai, zeneakadémiáinak művésztanárai érkeznek a Nyári Akadémiára. Többek között olyan neves magyar művészekhez jelentkezhetnek a hallgatók, mint Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Meláth Andrea és Szabóki Tünde. Új tanárokkal is bővül a csapat: először jön Will Chow (USA) cselló- és Terry Ewell (USA) fagottművész. 

A kurzusra való jelentkezés határideje: 2022. április 29.

Bővebb információ a tanárokról, kurzusokról, határidőkről és kurzusdíjakról itt érhető el.

A Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál a kurzus honlapjáról, Instagram- és Facebook-oldaláról is elérhető, de saját Youtube-csatornával is rendelkeznek, valamint Imagefilmet is forgattak.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál (Forrás: Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

Remek filmekkel és közönségkedvencekkel érkezik a 10. Skandináv Filmfesztivál

Premier előtti vetítésekkel, Lars von Trier- és Thomas Vinterberg-maratonnal, valamint felejthetetlen kultfilmekkel várják az északi filmek szerelmeseit a 10. Skandináv Filmfesztiválon. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

5 tény a barátság természetéről Ligeti és Kurtág példáján keresztül

Egy hat évtizeden át tartó barátság kapcsán sok mindenről meg lehet emlékezni, pláne ha mindeközben a történet a kortárs magyar zene két lehengerlő alakjáról szól. Pontokba szedtük Kurtág György és Ligeti György szívet melengető bajtársiasságát.
Klasszikus magazin

Liszt arcai: Liszt, a virtuóz

Liszt Ferencet, a 19. század legjelentősebb magyar zeneszerzőjét és a csodagyerekként induló, világhírű zongoristát az is ismeri, aki nem kifejezetten jártas a zenetörténetben. Ám Lisztet vétek lenne pusztán e két attribútum alapján beskatulyázni.
Klasszikus ajánló

Neves baszk zeneszerző működik közre az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusában

Ramon Lazkano a kurzus során tanítja a fiatal karmestereket és zeneszerzőket, emellett beszélgetést hallhat vele a közönség, a zárókoncerten pedig műveit is játszani fogják.
Klasszikus ajánló

Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.
Klasszikus hír

Jövőre is a kamarazene gyöngyszemeivel vár az Anima Musicae

Meghirdette 2023/24-es évadát a „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar: a szeptember 25-i sajtótájékoztatón bemutatták az évad kiemelt koncertjeit, külföldi vendégszerepléseket.