Klasszikus

Egy nyílt levél utóélete

2007.11.09. 00:00
Ajánlom
Fenyő László gordonkaművész nemrégiben közzétett nyílt levele nyomán a kérdéses koncert sorsa újabb fordulatot vett - a végkifejletről Fenyő az alábbi tájékoztatást adta a Fideliónak.

Nyílt levelem szomorú fordulatot eredményezett: a Rádió végérvényesen törölte a márványtermi "…és Kodály" koncertet. A Bartók Rádió föszerkesztöje, Farkas Zoltán következöképpen indokolta a döntést: "Az MR3-Bartók Rádió még jelenlegi sanyarú pénzügyi helyzetében sem szeretne olyan kiváló művészt ingyenes fellépésre kényszeríteni, aki ezt kényszerűségből teszi. Nem lesz hangverseny november 19-én.

Miután zongorista partnerem Farkas Gábor és én is változatlanul komolyan gondoljuk, amit október 22-án kelt nyílt levelemben a minket játékra ösztönzö, - mindenféle anyagi haszontól független - gondolatainkról írtam, a hangversenyt annak eredeti napján, november 19-én, hétfőn este hét órai kezdettel a Régi Zeneakadémia hangversenytermében (VI. Vörösmarty u. 35) megtartjuk. A belépés díjtalan, minden érdeklödöt szeretettel várunk.

Műsor:
Beethoven: A-dúr szonáta, op. 69
R. Schumann: Adagio és Allegro, op. 70
Kodály: Adagio
Bach-Kodály: Három korálelöjáték - Ach, was ist doch unser Leben; Vater Unser im Himmelreich; Christus, der uns selig macht
Bartók: I. rapszódia

Fenyő László
gordonkamüvész

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.