Klasszikus

Egyházzene és historikus előadók a Völgyben

2010.07.23. 10:46
Ajánlom
Július 23-án kezdődnek a Művészetek Völgye programjai – ezúttal a klasszikus zenei kínálatból csemegéztünk.

A kapolcsi katolikus templomban mindjárt a fesztivál második napján (24. szombat 18:00) kiválónak ígérkező koncertet rendeznek: a Klembala Géza vezette Cantus Corvinus Énekegyüttes  Monteverdi Sestina: A szerelemes könnyei kedvese sírjánál című madrigálciklusát szólaltatja meg. A vasárnapi 14 órai szentmisén és a szertartást követően a Pesti Ferencesek GRECCIO kamarakórusa énekel Kecskés Mónika vezetésével. Július 27-én kedden délután ugyanitt az Aura Musicale (művészeti vezető: Máté Balázs) ad hangversenyt Baráth Emőke szopránénekesnő közreműködésével Purcell, Händel és Bach műveiből. Augusztus eljesén délután a Liszt Akadémia egyházzene szakos hallgatóiból 2004-ben alakult Stella Énekegyüttes lép fel barokk egyházzenei műsorral a kapolcsi templomban.

Vigántpetenden a katolikus templomban július 29-én a Voces Aequales Énekegyüttes a két legjelentősebb magyar reneszánsz királynő: Beatrix és Magyarországi Mária személyéhez köthedő komponisták műveit mutatják be, másnap pedig Seleljo Erzsébet KLASSZ-ösztöndíjas fiatal tehetség ad szaxofon-szólókoncertet.

Taliándörögdön július 26-án a Corvina Consort Kálvin János születésének 500. évfordulója tiszteletére Genfi-zsoltár feldolgozásokat énekel; 28-án pedig Róbert György és Szabó István blokflöte-lant koncertjére kerül sor.

A monostorapáti templom a fesztivál elején nem egyházzenének, hanem az ÜtösVölgynek ad otthont. Július 25-étől az Amadinda ütőegyüttes rendkívül széles repertoárjuk minden színét felvonultató műsorral várja a gyanútlan látogatókat, hogy 30-án este az Új Liszt Ferenc Kamarakórus (művészeti vezető: Erdei Péter), a Zeneakadémia énekkara XX. századi magyar szerzők művein alapuló műsorával vezessen vissza az egyházzene világába.

Legfeljebb stilizált egyházzene, és historikus helyett legföljebb historizáló, mégis idekívánkozik, hogy Pulán július 25-én vasárnap este kilenctől a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Orff Carmina Buranaját adja elő Somogyi-Tóth Dániel vezényletével.

Részletes műsorért keresse a FidelioEst különszámát a szokott terjesztési pontokon!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.