Klasszikus

Együttes és kiadó = lemez

2003.11.20. 00:00
Ajánlom
A Toy Division zenekar legsikeresebb zeneszámai korábban több hazai és nemzetközi válogatáslemezen is szerepeltek. Az együttes Budapest Resonance című bemutatkozó albumát a MAMA Records lemezkiadónál jelentette meg.

A többéves múlttal rendelkező zenekar a tagcseréket követően 2002-ben alakította ki a jelenlegi formációt. A mára hat tagúvá nőtt kollektíva szorgos munkával hozta létre azt a jazzből, soulból, drum’n’bass-ből építkező soul’n’bass zenei stílust, amelynek izgalmas gyűjteménye a Budapest Resonance című bemutatkozó anyag. Az albumon a zenekar saját szerzeményei kaptak helyet, valamint a Personal Jesus című izgalmas Depeche Mode-feldolgozás. Aki szereti a DE-PHAZZ, a MO HORIZON vagy a MINUS 8 stílusát, annak ez a lemez is ismerősen cseng majd.

Az eleinte csak a saját szórakozására zenélő alakulat haladt a szokásos úton: koncertek, tagcserék, saját szerzemények, mígnem 2003-ban találkoztak azok, akiknek valóban szövetkezniük kellett egy önálló lemez kiadására. A siker képlete egyszerű: Toy Division és Mama Records egyenlő soul’n’bass.

A MAMA Records kiadót Máder Márton és Machán Frigyes alapította 2003-ban. Az alapítók legfőbb célkitűzése, hogy a designjában is egyediségre törekvő cég olyan zenei irányzatokat és stílusokat karoljon fel, amelyek eddig valamilyen okból hiányoztak a hazai zenei palettáról, vagy csak ritkán fordultak elő a magyarországi lemezboltok polcain. Párizs, Bécs, London és Amsterdam zenei világa immár Budapesten is elérhető: a MAMA elhozza nekünk.

A kiadó első lemeze a Toy Division Budapest Resonance című albuma, ám hamarosan a lemezboltokba kerül a Forintos Percek 2 című válogatás is a MAMA Records gondozásában. A gyűjtemény rendszerezési elve megegyezik a Forintos percek 1 esetében alkalmazott szisztémával: a lemez stílusát alapvetően latin-amerikai, arab és jamaikai ritmusok határozzák meg. Jelenleg a 60-70 legígéretesebb zeneszám válogatása zajlik. A kollekció a Forintos Percek című rádióműsor atyjának, a nemrég elhunyt Feyér Zoltánnak állít emléket: a 20 dalon kívül 10 rövid bejátszást tartalmaz majd, amelyeken a műsorvezető legfrappánsabb beszólásai és szívmelengető poénjai hallhatók.

A Toy Division tagjait (Imre László (Leslie) – DJ, zeneszerző; Katona Gergely – trombita, szárnykürt, harsona, ütőhangszerek, ének; Kerényi „Chico” Ákos – ütőhangszerek; Pál Gábor (Mao) – billentyűs hangszerek, sampler; Szabados Gabriella – ének; Szabó Márton – gitár) legközelebb november 22-én hallhatjuk a Trafóban, ahol az EuroConnections rendezvénysorozat keretében mutatják be új lemezük anyagát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.