Klasszikus

Együttműködés a Zeneakadémia és a Magyar Nemzeti Galéria között

2006.04.21. 00:00
Ajánlom
A Zeneakadémia és a Nemzeti Galéria megállapodásának eredményeként kedvezményt kap a jegy árából az a vásárló, aki a másik fél rendezvényére szóló jeggyel rendelkezik.

Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora és Bereczky Lóránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a két kulturális intézmény együttműködéséről szóló megállapodást írt alá. Ennek célja, hogy a két intézmény közösen gazdagítsa a kulturális kínálatot úgy, hogy egyre többen engedhessék meg maguknak a zenei alkotások és a magyar képzőművészet értékeinek megismerését.

A Zeneakadémia és a Nemzeti Galéria megállapodásának eredményeként kedvezményt kap a jegy árából az a vásárló, aki a másik fél rendezvényére szóló jeggyel rendelkezik. Első lépésként 15% kedvezményt kap a Magyar Nemzeti Galéria Magyar Vadak Párizstól Nagybányáig 1904-1914 című új időszaki kiállításának jegyárából az a látogató, aki májusi, júniusi vagy júliusi koncertre szóló zeneakadémiai jegyét bemutatja a Magyar Nemzeti Galéria pénztárában. A kedvezmény a kiállítás bezárásáig érvényes.

A Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében a tavalyi sikerre való tekintettel idén júniusban ismét közös programokkal jelentkezik a két intézmény. „A Zeneakadémia és a Nemzeti Galéria együttműködése jól példázza az egyes művészeti ágak átjárhatóságát. A korábbi, közösen szervezett programok sikere alapján a jövőben is szeretettel várjuk mindazokat, akik nyitottak a zene és a képzőművészet iránt” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.