Klasszikus

Éjszakai futás – Hangversenyteremben!

2007.10.22. 00:00
Ajánlom
Nem kell sportembernek lenni és nem kell maratoni távokat lefutni ahhoz, hogy megismerkedhessünk az éjszakai futás nyújtotta élménnyel. Elég csak egy helyben ülni, egy mozdulatot sem tenni, csak figyelni, és átadni magunkat a pillanatnak és a zenének. Az eredmény így is garantált, hiszen november 5-én a Night Runner Band diktálja az iramot a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Ha az együttes neve egyesek számára talán egy kicsit ismeretlenül cseng is, a formációban közreműködő művészek nevét már kevésbé kell bemutatni. Vasvári Pál azon kevés honi jazzmuzsikusok közé tartozik, akik nem éltek hosszú ideig külföldön, pályájuk során mégis több neves külföldi zenésszel állhattak közösen színpadra. Az ötvenedik születésnapját ünneplő basszusgitáros az In Line zenekar egyik alapító tagjaként már 1999-ben együtt lépett fel Russel Ferranteval, a Yellowjackets együttes egyik oszlopos tagjával. Most ismét együtt állnak közönség elé, de a jelenlegi gárda többi tagjával is többször szerepelt már együtt a zenész. Bob Mintzer, aki szintén a Yellowjackets egyik tagja, ma a világ egyik legjobb szaxofonosa, emellett világszerte elismert zenekarvezető és oktató is. Dean Brown a Brecker Brothers-ben vált ismertté, míg Paco Sery Elefántcsontpartról kelt útra és hódította meg dobjátékával a világot. A Night Runner Band előadását virtuóz hangszerszólók, váratlan kompozíciók jellemzik - igazi fusion jazz modern hangással!

(2007. november 5. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Fókuszban: Night Runner Band; km.: Vasvári Pál (basszusgitár), Bob Mintzer (szoprán- és tenorszaxofon), Russell Ferrante (billentyűs hangszerek), Paco Sery (dob), Manolo Badrena (ütőhangszerek)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus érdekes

Kocsis Zoltán munka közben: Az Újvilág-szimfónia próbájáról került elő hangfelvétel

Az alábbi 2011-es filmfelvételen Kocsis Zoltán Dvořák Újvilág-szimfóniáját próbálja a Szegedi Szimfonikus Zenekarral. A közkedvelt szimfónia akusztikai próbáját nem csak a rajongóknak érdemes meghallgatni.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Ezekre a kerti programokra még tud jegyet váltani:
Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.