Klasszikus

Eldőlt, hogy ki kapja a Fischer Annie és Kodály Zoltán ösztöndíjakat

2007.03.23. 00:00
Ajánlom
Az Oktatási és Kulturélis Minisztérium megbízásából a Filharmónia Budapest Kht. által meghirdetett Fischer Annie zenei előadóművészi pályázat révén az idei évben 15, a Kodály Zoltán alkotóművészeti pályázaton 11 fiatal művész részesült teljes, illetve megosztott ösztöndíjban.

Az ösztöndíjak elnyerésére az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Filharmónia Budapest Kht. ösztöndíjas pályázatot hirdetett fiatal hangszeres és énekes szólisták, valamint zeneszerzők, zenetudósok, zenekritikusok részére a 2007-es évre. Az ösztöndíjak célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen pályájukra való felkészülésükhöz. Az ösztöndíjak odaítéléséről az oktatási és kulturális miniszter által felkért szakmai kuratórium döntött.

Teljes Fischer Annie ösztöndíjban részesült: Farkas Gábor (zongora), Horváth Béla (hegedű), Farkas Nándor Gyula (vonósnégyes), Gabora Gyula (vonósnégyes), Cser Krisztián (ének/basszus).

Megosztott Fischer Annie ösztöndíjban részesült: Báll Dávid (zongora), Fehér Ernő (zongora), Hlavacsek Tihamér (zongora), Horváth Márton Levente (orgona), Scholz Anna (gordonka), Nagy Katalin (fuvola), Horváth Marcell (klarinét), Komlóssy Gábor (trombita), Polyák Valéria (ének/szoprán), Sipos Marianna (ének).

Teljes Kodály Zoltán alkotóművészeti ösztöndíjat kapott: Bozó Péter (muzikológus), Fazekas Gergely (muzikológus), Gyarmati Eszter (muzikológus), Kővári Réka (muzikológus), Péteri Lóránt (muzikológus), Barta Gergely (zeneszerző), Megyeri Krisztina (zeneszerző), Szalai Katalin (zeneszerző), Zombola Péter (zeneszerző).

Megosztott Kodály Zoltán alkotóművészeti ösztöndíjat kapott: Bolcsó Bálint (zeneszerző), Szabó Barna (zeneszerző).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Tánc

Ritka fotók "Ventillátor kisasszonyról", aki Esterházy hercegné lett

Ottrubay Melinda volt az Operaház ünnepelt csillaga, a magazinok kedvence, egyedüli magyarként elnyerte a prima balerina assoluta címet, majd visszavonult a színpadtól és feleségül ment herceg Esterházy Pálhoz. 43 évnyi házasság után a herceg őt tette meg az óriási Esterházy-vagyon örökösének, hagyatéka ma is él.
Klasszikus

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.
Klasszikus hír

Magyar művészek a BBC Music Magazine Awards díjazottjai között

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felvétele a kritikusok és a közönség szerint is a tavalyi év legjobbjai közé tartozik.