Klasszikus

Elmarad Vengerov koncertje

2007.03.30. 00:00
Ajánlom
Maxim Vengerov betegsége miatt a ma esti koncert elmarad. A jegyek visszaválthatók a helyszínen délután 17-től 20 óráig, illetve április 2. és 20. között a Budapesti Fesztiválközpontban hétköznap 10-től 17-óráig, vagy érvényesek a 2008. március 27-i Vengerov-koncertre.

Az orosz hegedűművész ma este negyedszer lépett volna fel Magyarországon, harmadszor a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A Szibériából származó művészt évről évre meghívják a fesztivál szervezői, hiszen minden alkalommal hatalmas közönségsikert arat: legutóbbi magyarországi koncertjét 40 perces taps kísérte. Vengerov ezúttal kamaraművészi oldaláról mutatkozott volna be, műsorán Beethoven c-moll (op. 30 No. 2), Prokofjev f-moll (op. 80) hegedű-zongora szonátája, Mozart E-dúr adagiója és Sosztakovics-Ciganov prelűdjei közül tíz szerepelt volna. A koncertet nagyon várta a közönség, hiszen már februárban elfogytak a jegyek. Jövőre hallhatjuk játékát élőben, addig maradnak az amúgy igen kiváló lemezek. Úgy tűnik az orosz legenda még egy évig legenda marad.

További információk a fesztivál honlapján: www.btf.hu, illetve a Budapesti Fesztiválközpont Kht. Közönségszolgálatánál, tel.: (1) 486-3311.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.