Klasszikus

Elmarad Vengerov koncertje

2007.03.30. 00:00
Ajánlom
Maxim Vengerov betegsége miatt a ma esti koncert elmarad. A jegyek visszaválthatók a helyszínen délután 17-től 20 óráig, illetve április 2. és 20. között a Budapesti Fesztiválközpontban hétköznap 10-től 17-óráig, vagy érvényesek a 2008. március 27-i Vengerov-koncertre.

Az orosz hegedűművész ma este negyedszer lépett volna fel Magyarországon, harmadszor a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A Szibériából származó művészt évről évre meghívják a fesztivál szervezői, hiszen minden alkalommal hatalmas közönségsikert arat: legutóbbi magyarországi koncertjét 40 perces taps kísérte. Vengerov ezúttal kamaraművészi oldaláról mutatkozott volna be, műsorán Beethoven c-moll (op. 30 No. 2), Prokofjev f-moll (op. 80) hegedű-zongora szonátája, Mozart E-dúr adagiója és Sosztakovics-Ciganov prelűdjei közül tíz szerepelt volna. A koncertet nagyon várta a közönség, hiszen már februárban elfogytak a jegyek. Jövőre hallhatjuk játékát élőben, addig maradnak az amúgy igen kiváló lemezek. Úgy tűnik az orosz legenda még egy évig legenda marad.

További információk a fesztivál honlapján: www.btf.hu, illetve a Budapesti Fesztiválközpont Kht. Közönségszolgálatánál, tel.: (1) 486-3311.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.