Klasszikus

Elmarad Vengerov koncertje

2007.03.30. 00:00
Ajánlom
Maxim Vengerov betegsége miatt a ma esti koncert elmarad. A jegyek visszaválthatók a helyszínen délután 17-től 20 óráig, illetve április 2. és 20. között a Budapesti Fesztiválközpontban hétköznap 10-től 17-óráig, vagy érvényesek a 2008. március 27-i Vengerov-koncertre.

Az orosz hegedűművész ma este negyedszer lépett volna fel Magyarországon, harmadszor a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A Szibériából származó művészt évről évre meghívják a fesztivál szervezői, hiszen minden alkalommal hatalmas közönségsikert arat: legutóbbi magyarországi koncertjét 40 perces taps kísérte. Vengerov ezúttal kamaraművészi oldaláról mutatkozott volna be, műsorán Beethoven c-moll (op. 30 No. 2), Prokofjev f-moll (op. 80) hegedű-zongora szonátája, Mozart E-dúr adagiója és Sosztakovics-Ciganov prelűdjei közül tíz szerepelt volna. A koncertet nagyon várta a közönség, hiszen már februárban elfogytak a jegyek. Jövőre hallhatjuk játékát élőben, addig maradnak az amúgy igen kiváló lemezek. Úgy tűnik az orosz legenda még egy évig legenda marad.

További információk a fesztivál honlapján: www.btf.hu, illetve a Budapesti Fesztiválközpont Kht. Közönségszolgálatánál, tel.: (1) 486-3311.

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.
Klasszikus hír

Magyar művészek a BBC Music Magazine Awards díjazottjai között

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felvétele a kritikusok és a közönség szerint is a tavalyi év legjobbjai közé tartozik.