Klasszikus

Élő közvetítések a Fesztiválzenkar új honlapján

2011.10.26. 15:14
Ajánlom
Az október 28-tól megújuló weboldalon keresztül a világ minden tájáról követhetők lesznek a koncertek, sőt, a próbákba is betekinthetünk.

Első alkalommal november 3-án, majd attól kezdve folyamatosan láthatók-hallhatók lesznek a zenekar budapesti hangversenyei az együttes honlapján. Az ingyenes élő közvetítésekről és a próbákba való betekintésről a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván így nyilatkozott:

"Elsősorban iskoláknak, zeneiskoláknak, zenetanuló diákoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy próbáinkat meghallgathatják, megnézhetik. De minden zene iránt érdeklődő embernek ajánlom, hogy látogasson be a próbákra. Egyrészt nagyon jól meg lehet ismerni így a darabokat, másrészt betekintést lehet nyerni egy kimagasló színvonalú zenekar működésébe. Ez nem csak szakmabeliek számára lehet érdekes, hanem  mindenkinek, aki  szeretne megismerkedni azzal a különleges folyamattal, ahogy egy nagy csoport művész teljes összefogással készül közös fellépéseire. Szeretettel hívunk mindenkit, aki be szeretne látogatni a színfalak mögött található csodálatos világba."

Mint ahogy arról a Fidelio.hu korábban beszámolt, a zenekar már áprilisban bejelentette ennek a kezdeményezésnek tervét, melyet többek között a The New York Times cikke inspirált. Az újságíró ugyanis 2011 januárjában ezt írta: "Ki kell jelentenünk, mégpedig hangosan és tétovázás nélkül, hogy kedd és szerda este nem volt jobb zenekar e bolygón a Budapesti Fesztiválzenekarnál'. Nos, az internetes közvetítések révén az egész bolygón szeretnénk láthatóvá tenni a Fesztiválzenekar koncertjeit" - mondta akkor Fischer Iván.

A zenekarral foglalkozó cikkeink teljes listája ide kattintva érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.