Klasszikus

Élő közvetítések a Fesztiválzenkar új honlapján

2011.10.26. 15:14
Ajánlom
Az október 28-tól megújuló weboldalon keresztül a világ minden tájáról követhetők lesznek a koncertek, sőt, a próbákba is betekinthetünk.

Első alkalommal november 3-án, majd attól kezdve folyamatosan láthatók-hallhatók lesznek a zenekar budapesti hangversenyei az együttes honlapján. Az ingyenes élő közvetítésekről és a próbákba való betekintésről a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván így nyilatkozott:

"Elsősorban iskoláknak, zeneiskoláknak, zenetanuló diákoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy próbáinkat meghallgathatják, megnézhetik. De minden zene iránt érdeklődő embernek ajánlom, hogy látogasson be a próbákra. Egyrészt nagyon jól meg lehet ismerni így a darabokat, másrészt betekintést lehet nyerni egy kimagasló színvonalú zenekar működésébe. Ez nem csak szakmabeliek számára lehet érdekes, hanem  mindenkinek, aki  szeretne megismerkedni azzal a különleges folyamattal, ahogy egy nagy csoport művész teljes összefogással készül közös fellépéseire. Szeretettel hívunk mindenkit, aki be szeretne látogatni a színfalak mögött található csodálatos világba."

Mint ahogy arról a Fidelio.hu korábban beszámolt, a zenekar már áprilisban bejelentette ennek a kezdeményezésnek tervét, melyet többek között a The New York Times cikke inspirált. Az újságíró ugyanis 2011 januárjában ezt írta: "Ki kell jelentenünk, mégpedig hangosan és tétovázás nélkül, hogy kedd és szerda este nem volt jobb zenekar e bolygón a Budapesti Fesztiválzenekarnál'. Nos, az internetes közvetítések révén az egész bolygón szeretnénk láthatóvá tenni a Fesztiválzenekar koncertjeit" - mondta akkor Fischer Iván.

A zenekarral foglalkozó cikkeink teljes listája ide kattintva érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.