Klasszikus

Emlékezés Vass Lajosra és Kodály Zoltánra

2007.04.06. 00:00
Ajánlom
A Vasas Szakszervezeti Szövetség dísztermében április 14-én emlékműsor lesz Vass Lajos születésének 80., Kodály Zoltán halálának 40. évfordulója alkalmából.

A napot Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke nyitja meg, a két zeneszerző tevékenységéről pedig többek között Dr. Olsvai Imre, a Vass Lajos népzenei szövetség tiszteletbeli elnöke, Berkesi Sándor, Liszt-díjas karnagy, Dr. Gerzanics Magdolna, népzenekutató, és Somos Csaba, a Vass Lajos énekkar karnagya tart előadást.

Az ünnepi műsor meghívott vendégei között vannak a Röpülj, páva Népdalverseny díjazottai, a kispesti Vass Lajos Iskola kórusa, Budai Ilona, a Vasas Művészegyüttes Alapítvány Vass Lajos kórusa és szimfonikus zenekara, és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos kórusa. A koncerten Vass Lajos és Kodály Zoltán művei hangzanak el.

(2007. április 14. 16:00; Vasas Szakszervezeti Szövetség székháza (Budapest) - Népzenei konferencia és gála - Emlékezés Vass Lajos születésének 80. és Kodály Zoltán halálának 40. évfordulójára; km.: Dr. Halmos Béla, Bencz Gabriella, Budai Ilona, Holecz Istvánné, Simon Józsefné, Ferencz Éva, Kocka Magdolna, Baja Mónika (zongora), Fóti Asszonykórus, Virtus Együttes, Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület, Forrás Népdalkör, Bárándi Citerazenekar, Kispesti Vass Lajos Iskola Kórusa, Vasas Művészegyüttes Alapítvány Vass Lajos Kórusa, Vasas Művészegyüttes Alapítvány Vass Lajos Kamarakórusa, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa, Vasas Művészegyüttes Alapítvány Vass Lajos Szimfonikus Zenekara;vez.: Sapszon Ferenc, Lellei Gáborné, Bárd Judit, Somos Csaba, Józsa Mónika, Horváth Géza, Tóth Árpád, Somos Csaba (Ünnepélyes megnyitó: 11:00)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.