Klasszikus

Ének-zenei nevelés népi játékokkal az óvodában

2004.10.15. 00:00
Ajánlom
A Fillér utcai Óvoda (1024 Budapest, Fillér u. 29.), a Fővárosi Gyakorló Óvoda (1071 Budapest, Városligeti fasor 30.) és a Kincskereső Óvoda (1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 35.) közreműködésével óvodai bemutatókon vehetnek részt az érdeklődők november 12-én. Az „Ének-zenei nevelés népi játékokkal az óvodában” elnevezésű konferencia helyszíne a Marczibányi téri Művelődési Központ lesz.

November 12-én, reggel fél kilenctől 10 óráig óvodai bemutató foglalkozások lesznek, fél tizenegykor kezdődik a regisztráció a Marczibányi téri Művelődési Központban. 11 órától énekes játékokat tanulhatnak a résztvevők M. Dietrich Helga vezetésével, délután negyed háromtól pedig műhelymunkán vehetnek részt a látogatók. A konferencia részvételi díja 1000 forint. A rendezvényen megvásárolhatók a Hagyományok Háza kiadványai (hangzóanyagok, szakkönyvek, videokazetták). A bemutatókon részvétel csak előzetes, név szerinti bejelentkezés alapján lehetséges, mert az egyes intézmények befogadóképessége korlátozott.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.