Klasszikus

Énekel az ország

2010.05.03. 12:31
Ajánlom
Május 16-án Händel Izrael Egyiptomban című oratóriuma csendül fel az Országos Egyesített Kórus és a Budafoki Dohnányi Zenekar tolmácsolásában.

Vérré vált folyók, békák, tetvek, vadállatok mindenfelé, pusztító dögvész, fekélyes emberek, jégeső, sáskahad, háromnapos sötétség, elsőszülöttek halála - ki ne ismerné az Egyiptomra zúduló tíz csapást, ami Mózes és népének kivonulását tette lehetővé? Händel Izrael Egyiptomban című oratóriumában nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy mindezt a zene nyelvén jelenítse meg. És nem kevesebbre vállalkoznak a vidék élvonalbeli énekkarai, énekesei és a Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekar, hogy mindezt tolmácsolják nekünk. A közönségnek azonban könnyű dolga lesz: csak hallgatnia és élveznie kell a gyönyörű muzsikát.

Énekel az ország 2010
2010. május 16. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Km.: Csereklyei Andrea (szoprán), Megyesi Schwartz Lúcia (mezzoszoprán), Kálmán László (tenor), Konkoly Balázs, Szentimrei László (basszus), Országos Egyesített Kórus, Budafoki Dohnányi Zenekar
Vez.: Hollerung Gábor

Händel: Izrael Egyiptomban


www.bdz.hu
www.mupa.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.