Klasszikus

Éneklő Ifjúság

2007.02.28. 00:00
Ajánlom
Az Éneklő Ifjúság sorozat keretében regionális kórustalálkozóra kerül sor az egri Bartakovics Béla Művelődési Központban április 28-án és 29-én. A rendezvényre az egész országból várják énekkarok, kamarazenekarok és fúvós együttesek jelentkezését március 31-ig.

Az Éneklő Ifjúság hangversenyeken az együttesek részt vehetnek bemutató jelleggel, vagy szabadon válaszható módon (A vagy B kategóriában) kérhetnek minősítést. A minősítéssel kapcsolatos részletes ismertető és a nevezési lap a KÓTA honlapján megtekinthető.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének (KÓTA) Gyermek és Ifjúsági Tagozata ebben az évben is felhívással fordul valamennyi iskolához, valamint gyermek és ifjúsági kórust működtető szervezethez, hogy a 2006/2007-es tanévben rendezzenek Éneklő Ifjúság hangversenyeket. Az Éneklő Ifjúság kórustalálkozók célja, hogy az iskolai énekkarok sikeres munkájának széles nyilvánosságot teremtsen, bemutassa a közös éneklés hagyományait, hangsúlyozza az amatőr zenei tevékenység értékét és örömét.

Jelentkezés: E-mail: bimbo@mmk-eger.sulinet.hu, tel.: (36) 510-020

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.