Klasszikus

Érdekli, ki nyeri ma este a Virtuózokat?

2017.06.02. 15:22
Ajánlom
Nagyon erős a mezőny, három korosztály három legjobb versenyzője méri össze a tehetségét június 2-án este: Abouzahra Amira és Kis Radu hegedűn játszik, Kristóf Réka énekel. De ki lesz a győztes? Rögtön írjuk, csak olvasson!

Abouzahra Amira 11 éves, nagyon intelligens zenész, nemcsak hegedül, hanem már komponál és a zongorázik is, a húgával pedig kamarázni szokott. A tanára szerint nagyon gyorsan tanul, a döntőben Lalo Spanyol szimfóniájának I. tételét játszotta.

Játékában van lendület, hevesség,

karakter, pontosan fog és nagyon érzi a melódiák sodrását. A korosztályában virtuóz, és fel tud építeni hosszabb zenei gondolatokat is.

Kis Radu bő egy hónapja lett 18 éves, a játékán jókora magabiztosság érződik, nem fél egyéni módon játszani. Sosztakovics I. concertójából játszott a döntőben, kicsit szakadt is a vonón lévő lószőrből, nagyon élénken játszott. Amennyire nehezen oldódik a színpadon látszólag, olyan makulátlan játékra képes.

Az ő egyik nagy erőssége a fegyelem,

ami a klasszikus zenésznél hatalmas erény.

Kristóf Réka már nem gyerek, 27 éves, de ez nem jelenti azt, hogy nem versenyezhet. Sőt, már rég itt az ideje, hogy felfedezzük őt. Richard Strauss Tavaszünnepéből énekelt a döntőben, nagyon szuggesztív és erős jelenléttel bír a színpadon, nem fél minden érzelmét beleönteni abba, amit énekel. Nekem tetszik a hangszíne is, és nem mondom, hogy nincs hova fejlődnie már, de Réka már szinte kész van.

Ráadásul ambiciózus a lány, nehéz dalt választott

(ezt Batta András is elmondta a döntőben), de bejött a számítása, elragadó hatással volt ránk.

Két hegedűs és egy énekes közül kell tehát győztest választani, ami a három versenyzőt hallgatva egyébként nem is nehéz. Mondjuk a tutit!macskák vicc

FRISSÍTÉS: Sajnos úgy látjuk, és ezt bizonyára Önök is észrevették, hogy a cikkbe belefeküdt három macska. Amit kissé nehezményezünk, hiszen épp a múltkor írtunk macskákról, és ha már mindenáron le akartak telepedni valahol, heverészhetnének ott is.

Cicák a klasszikus zenében

Kapcsolódó

Cicák a klasszikus zenében

Egy kutatás szerint a macskás videók nézegetése jót tesz az egészségnek. Ezzel az állítással lehet vitatkozni, azzal viszont nem, hogy mára ezek a négylábúak váltak az internet uraivá. De a cicák már jóval a web előtt megpróbálták uralmuk alá vonni az emberi élet másik szeletét: a zenét. Hallgassa meg, hogyan!

Elzavarni nincs szívünk őket, szóval inkább nézzék meg az esti döntőt, minden ki fog derülni. Száraz macskatápot ne küldjenek a szerkesztőségbe!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Milyen tempóban játsszuk a Kilencedik szimfóniát?

Őrületesen gyors Kilencediket játszott az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián, egy órán belül végeztek a szimfóniával. Beethoven nem forog a sírjában, sőt, valószínűleg ezzel lenne elégedett.
Klasszikus ajánló

Indul a Cziffra Fesztivál

Filmvetítéssel kezdődik vasárnap a Cziffra György Fesztivál, amely február 25-ig klasszikus zenei koncertekkel, improvizációs esttel, hangszerbemutatóval és báresttel is várja a közönséget.
Klasszikus szerelem

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus koktélparti

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mi inspirálja Harcsa Veronikát?

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának február 16-i adásában vendégünk lesz Harcsa Veronika énekesnő, Sümegi Eszter opera-énekesnő, Juhász Anna irodalmár és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.