Klasszikus

Érdekli, ki nyeri ma este a Virtuózokat?

2017.06.02. 15:22
Ajánlom
Nagyon erős a mezőny, három korosztály három legjobb versenyzője méri össze a tehetségét június 2-án este: Abouzahra Amira és Kis Radu hegedűn játszik, Kristóf Réka énekel. De ki lesz a győztes? Rögtön írjuk, csak olvasson!

Abouzahra Amira 11 éves, nagyon intelligens zenész, nemcsak hegedül, hanem már komponál és a zongorázik is, a húgával pedig kamarázni szokott. A tanára szerint nagyon gyorsan tanul, a döntőben Lalo Spanyol szimfóniájának I. tételét játszotta.

Játékában van lendület, hevesség,

karakter, pontosan fog és nagyon érzi a melódiák sodrását. A korosztályában virtuóz, és fel tud építeni hosszabb zenei gondolatokat is.

Kis Radu bő egy hónapja lett 18 éves, a játékán jókora magabiztosság érződik, nem fél egyéni módon játszani. Sosztakovics I. concertójából játszott a döntőben, kicsit szakadt is a vonón lévő lószőrből, nagyon élénken játszott. Amennyire nehezen oldódik a színpadon látszólag, olyan makulátlan játékra képes.

Az ő egyik nagy erőssége a fegyelem,

ami a klasszikus zenésznél hatalmas erény.

Kristóf Réka már nem gyerek, 27 éves, de ez nem jelenti azt, hogy nem versenyezhet. Sőt, már rég itt az ideje, hogy felfedezzük őt. Richard Strauss Tavaszünnepéből énekelt a döntőben, nagyon szuggesztív és erős jelenléttel bír a színpadon, nem fél minden érzelmét beleönteni abba, amit énekel. Nekem tetszik a hangszíne is, és nem mondom, hogy nincs hova fejlődnie már, de Réka már szinte kész van.

Ráadásul ambiciózus a lány, nehéz dalt választott

(ezt Batta András is elmondta a döntőben), de bejött a számítása, elragadó hatással volt ránk.

Két hegedűs és egy énekes közül kell tehát győztest választani, ami a három versenyzőt hallgatva egyébként nem is nehéz. Mondjuk a tutit!macskák vicc

FRISSÍTÉS: Sajnos úgy látjuk, és ezt bizonyára Önök is észrevették, hogy a cikkbe belefeküdt három macska. Amit kissé nehezményezünk, hiszen épp a múltkor írtunk macskákról, és ha már mindenáron le akartak telepedni valahol, heverészhetnének ott is.

Cicák a klasszikus zenében

Kapcsolódó

Cicák a klasszikus zenében

Egy kutatás szerint a macskás videók nézegetése jót tesz az egészségnek. Ezzel az állítással lehet vitatkozni, azzal viszont nem, hogy mára ezek a négylábúak váltak az internet uraivá. De a cicák már jóval a web előtt megpróbálták uralmuk alá vonni az emberi élet másik szeletét: a zenét. Hallgassa meg, hogyan!

Elzavarni nincs szívünk őket, szóval inkább nézzék meg az esti döntőt, minden ki fog derülni. Száraz macskatápot ne küldjenek a szerkesztőségbe!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.