Klasszikus

Erős évkezdés Óbudán

2010.01.13. 22:14
Ajánlom
Színvonalas programokból idén sem lesz hiány az Óbudai Társaskörben: a fellépők között olyan művészeket találhatunk, mint Banda Ádám, Simon Izabella, Szakály Ágnes, Hauser Adrienne, vagy a Szent Efrém Férfikar. Cikkünkben az első negyedév műsorából tallózunk.

Január 22-én  Prunyi Ilona és az új magyar hegedűsnemzedék egyik kiemelkedő alakja, Banda Ádám lép fel. A Szigeti-Hubay Nemzetközi Hegedűverseny győztese és az Artisjus-díjas zongoraművész-tanár már évek óta koncerteznek együtt nagy sikerrel. Az Óbudai Társaskörben a magyar romantika nagy mestereitől és kevésbé ismert szerzőitől is válogatnak szólódarabokat és duetteket. A részletekért kattintson ide!

Február 8-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjainak kamarazene sorozatának második estjén, a kiváló vonósokhoz Simon Izabella zongoraművész társul. Műsorukban Beethoven, Dohnányi és Kákonyi Árpád kamaraművei szólalnak meg. A részletekért kattintson ide!

A négyrészesre tervezett Kortárs? Zene! című sorozat második hangversenyén Szakály Ágnes cimbalomművész és Szilvágyi Sándor gitárművész bizonyítja majd, hogy a gyakran szitokszóként használt kortárs zene nagyon sokféle stílust, gondolkodás-, és kifejezésmódot takar. A beszélgetéssel oldott hangversenyen, amelyen a moderátor szerepét Kukorelly Endre író vállalja magára, remélhetőleg mindenki megtalálja majd a hozzá közel álló kortárs magyar műveket. A február 12-én tartandó koncert részletekeiért kattintson ide!

A Fiatal muzsikusok a Társaskör színpadán elnevezésű sorozat keretében február 20-án a Győri Zeneművészeti Főiskola (Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet) ifjú muzsikusai kapnak bemutatkozási lehetőséget. A részletekért kattintson ide!

Az opera iránt érdeklődők is megtalálhatják a számításukat az óbudai pódiumon. Baranyi Ferenc az Opera (és) Irodalom című operamese-estek keretében február 22-én Mozart és Beumarchais: Figaro házasságát ismerteti meg a közönséggel. A részletekért kattintson ide!

A zenei világ 2010-ben két zseniális romantikus zeneszerző, Chopin és Schumann előtt tiszteleg. Az ő műveikből ad hangversenyt március elsején, a lengyel-franica komponista 200. születésnapján, 2010. március elsején Hauser Adrienne zongoraművész.

Március 10-én indul útjára a Szentlélek hárfái - egy hangverseny két helyszínen címet kapott új sorozat, melyen a Szent Efrém Férfikar Bubnó Tamás vezetésével az egyházi ünnepkörhöz kötődő műsort mutat be a Szent Péter és Pál-főplébánia-templomban, illetve a hangverseny második részében világi kórusmuzsikát énekel a Társaskör nagytermében. A különleges sorozat első vendége Szabóki Tünde lesz.

www.obudaitarsaskor.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A héten már személyesen próbálnak a Nemzeti Színház művészei – Évadot hirdetett Vidnyánszky Attila

A jövő évad kilenc bemutatója között szerepel az Ivanov Szász János rendezésében, Az ajtó a norvég Eirik Stubo színrevitelében, valamint a Rómeó és Júlia, amelyet Vidnyánszky Attila rendez.
Fidelio Tours

8 kirándulóhely a Balaton körül, ahová elmehetsz idén nyáron

A hazai turizmus idén késve ébredezik. Miközben a legnépszerűbb célpontokat ellepik a látogatók, érdemes a kevésbé ismert helyszíneket is felkeresni. Összegyűjtöttünk néhány balatoni kirándulóhelyet, hogy legyen miből válogatni.
Plusz

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Könyv

Líra Könyvhét a karanténban

A koronavírus mindannyiunk életét megváltoztatta, de az olvasás és a könyv szeretete megmarad. Ezért tartják fontosnak a Líránál, hogy a könyvek ünnepe ne maradjon el teljesen, így május 26–29. között egy rendhagyó online Líra Könyvhét keretében hozzák el mindenki otthonába a legújabb olvasnivalókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.