Klasszikus

Erős évkezdés Óbudán

2010.01.13. 22:14
Ajánlom
Színvonalas programokból idén sem lesz hiány az Óbudai Társaskörben: a fellépők között olyan művészeket találhatunk, mint Banda Ádám, Simon Izabella, Szakály Ágnes, Hauser Adrienne, vagy a Szent Efrém Férfikar. Cikkünkben az első negyedév műsorából tallózunk.

Január 22-én  Prunyi Ilona és az új magyar hegedűsnemzedék egyik kiemelkedő alakja, Banda Ádám lép fel. A Szigeti-Hubay Nemzetközi Hegedűverseny győztese és az Artisjus-díjas zongoraművész-tanár már évek óta koncerteznek együtt nagy sikerrel. Az Óbudai Társaskörben a magyar romantika nagy mestereitől és kevésbé ismert szerzőitől is válogatnak szólódarabokat és duetteket. A részletekért kattintson ide!

Február 8-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjainak kamarazene sorozatának második estjén, a kiváló vonósokhoz Simon Izabella zongoraművész társul. Műsorukban Beethoven, Dohnányi és Kákonyi Árpád kamaraművei szólalnak meg. A részletekért kattintson ide!

A négyrészesre tervezett Kortárs? Zene! című sorozat második hangversenyén Szakály Ágnes cimbalomművész és Szilvágyi Sándor gitárművész bizonyítja majd, hogy a gyakran szitokszóként használt kortárs zene nagyon sokféle stílust, gondolkodás-, és kifejezésmódot takar. A beszélgetéssel oldott hangversenyen, amelyen a moderátor szerepét Kukorelly Endre író vállalja magára, remélhetőleg mindenki megtalálja majd a hozzá közel álló kortárs magyar műveket. A február 12-én tartandó koncert részletekeiért kattintson ide!

A Fiatal muzsikusok a Társaskör színpadán elnevezésű sorozat keretében február 20-án a Győri Zeneművészeti Főiskola (Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet) ifjú muzsikusai kapnak bemutatkozási lehetőséget. A részletekért kattintson ide!

Az opera iránt érdeklődők is megtalálhatják a számításukat az óbudai pódiumon. Baranyi Ferenc az Opera (és) Irodalom című operamese-estek keretében február 22-én Mozart és Beumarchais: Figaro házasságát ismerteti meg a közönséggel. A részletekért kattintson ide!

A zenei világ 2010-ben két zseniális romantikus zeneszerző, Chopin és Schumann előtt tiszteleg. Az ő műveikből ad hangversenyt március elsején, a lengyel-franica komponista 200. születésnapján, 2010. március elsején Hauser Adrienne zongoraművész.

Március 10-én indul útjára a Szentlélek hárfái - egy hangverseny két helyszínen címet kapott új sorozat, melyen a Szent Efrém Férfikar Bubnó Tamás vezetésével az egyházi ünnepkörhöz kötődő műsort mutat be a Szent Péter és Pál-főplébánia-templomban, illetve a hangverseny második részében világi kórusmuzsikát énekel a Társaskör nagytermében. A különleges sorozat első vendége Szabóki Tünde lesz.

www.obudaitarsaskor.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.