Klasszikus

Érzelmek labirintusában

2015.04.29. 09:58
Ajánlom
Két világklasszis előadót lát vendégül a Miskolci Szimfonikus Zenekar április 30-án, csütörtökön a Művészetek Házában.

Az "Érzelmek labirintusa" elnevezést viselő koncerten hazánk egyik zenei büszkesége, Vásáry Tamás vezényli majd a miskolci együttest, és Tamsin Waley-Cohen angol hegedűművésznő szerepel az est sztárszólistájaként. Világhírű zongoraművészünket és karmesterünket nem kell bemutatni a közönségnek, hiszen neve fogalommá vált, nem csupán itthon, hanem a New York-i Carnegie Hall-tól a brit Királyi Filharmóniáig. A koncert műsorán Csajkovszkij talán legnépszerűbb művei szerepelnek, amelyek hihetetlen érzelmi magasságokba repítik a hallgatóságot.

A közkedvelt orosz zeneszerző Rómeó és Júlia nyitányfantáziájában a szerelmi történet költői lényegét ragadja meg, de műsoron szerepel az V. szimfónia, és a zeneirodalom egyik legnépszerűbb hegedűversenye, a II. B-dúr hegedűverseny is. A versenymű előadása nem mindennapi technikai nehézségek elé állítja a szólistákat, de Tamsin Waley-Cohen eddigi sikerei és pályafutása is garanciát jelentenek a világszínvonalú, magával ragadó előadásra, hiszen például az egyik brit lap kritikusa "félelmetesen intenzív" előadóként jellemzi. Szólistaként már számos világhírű zenekarral, így például a Royal Philharmonic Orchestrával, az Orchestra of the Swannal, a London Chamber Orchestrával, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával, a Graz Kammerphilharmonie-val és többek között Andrew Litton, Jose Serebrier, Shlomo Mintz és Nicolae Moldoveanu karmesterekkel dolgozott együtt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.