Klasszikus

Esterházy-karácsony

2008.12.09. 00:00
Ajánlom
Az ünnepi hangulathoz illően kezdődik a karácsonyi időszak az Esterházyaknál, ahol koncert, adventi vásár és igazi adventi varázslat várja a Lackenbachi Kastályba és a Fraknói várba látogatókat.

December 7-én került sor az adventi koncertre, melyet a Kismartoni Haydnorchestra adott elő a Fraknói vár Luther pincéjében. Mozart, Haydn és Bach műveket játszottak Wolfgang Lentsch zenei vezetésével. A koncertbelépők árából összegyűjtött adományokkal a Cenacolo egyesületet támogatták, akik fiatalokat segítenek a drogfüggőségből kivezető úton.

Dcember 5. és 8. között került sor ismét az adventi vásárra a középburgenlandi Lackenbachi Kastélyban. Számos kiállító mutatta be kézműves munkáit, gazdag keretprogramok (gyermekjátszóház, bábszínház, felolvasások, kóruskoncertek), továbbá a kastély ünnepi fényei járultak hozzá a karácsonyi hangulathoz.

December 12 és 14 között a Fraknói vár másodszor ölt karácsonyi ünneplőt. Az Eszterházy Magánalapítvány által az adventi varázslat ismét a várba költözik. Nézni, csodálkozni és vásárolni: kézművestárgyak, fenyőfák, karácsonyfadíszek továbbá a karácsonyi sütemények és a forralt bor illata varázsolja a karácsonyi hangulatot az ünnepi díszekben pompázó várudvarba és a pincehelyiségekbe. Ehhez kapcsolódnak karácsonyi keretprogramok: gólyalábasok műsora, tűzshow valamint barkácsolás gyermekeknek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Klasszikus klassz a parton

Íme, a Klassz a pARTon! fesztivál teljes programja

Ötvenkét ingyenes koncerttel várja látogatóit a Balaton, a Duna és az Adriai-tenger partján Érdi Tamás fesztiválja július 8. és szeptember 22. között. Mutatjuk, hol hallgasson klasszikus zenét, ha nyaral.
Klasszikus hír

Magyar taggal bővült az Európai Zenei Tanács elnöksége

Az európai zenei ernyőszervezet vezetésének Zsoldos Dávid személyében 13 év után újra magyar tagja van.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Hogyan válhat szemléletformálóvá egy kulturális esemény?

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 16-i adásában vendégünk lesz Fekete Péter, Göttinger Pál, Hamar Zsolt és Pataki András.