Klasszikus

Europa Cantat - Pécsett

2014.04.25. 09:09
Ajánlom
A háromévente megrendezett Europa Cantat Fesztivál 1988 után ismételten Magyarországon, ezúttal is Pécsett várja a kórusénekeseket 2015. július 24. és augusztus 2. között.

Az Európai Kórusszövetség - Europa Cantat (European Choral Association - Europa Cantat) több kórusszervezet egyesítésével, 2011 januárjában jött létre. Az Europa Cantat név jelenleg kb. 20 millió kóruszenével foglalkozó ember számára ismert. A cél, hogy ez a kör bővüljön, és a kóruséneklés szeretete a világ minél több országába eljusson, egy olyan közösséget létrehozva, amely a kóruszene által kovácsolódik össze. A háromévente megrendezett Europa Cantat Fesztivál 1988 után ismételten Magyarországon, ezúttal is Pécsett várja a kórusénekeseket 2015. július 24. és augusztus 2. között. A magyar kórusélet számára ez kimagasló esemény, hiszen a világ számos országából utaznak ide a szakma meghatározó külföldi karnagyai, kórusai, ezzel együtt a kórustagok számára is remek perspektívát jelent más kultúrák megismerése, a tapasztalatcsere és személyes, későbbi szakmai előmenetelüket segítő kapcsolatok kialakítása.

A 2015-ös, 19. Europa Cantat-fesztivált a kórusszövetség a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-vel és a KÓTA - a Magyar Kórusok és Zenekarok Egyesületével együtt szervezi. A fesztivál alkalomról alkalomra több ezer kórusénekest, karvezetőt, zeneszerzőt, zenepedagógust vonz az adott városba, így remélhetőleg 2015-ben Pécsre is, ahol 1988 után másodszor találkozhatnak egymással az érdeklődők. Több zenei műhely kínálatából választhatnak a résztvevők, így mindenki a maga adottságainak, érdeklődésének megfelelő repertoárról, próbatechnikai és zenepedagógiai koncepcióról szerezhet bővebb információt.

A fesztivál aktuális információiról, a jelentkezés feltételeiről az érdeklődők a pécsi Europa Cantat folyamatosan frissülő weboldalán kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.