Klasszikus

Europa Cantat - Pécsett

2014.04.25. 09:09
Ajánlom
A háromévente megrendezett Europa Cantat Fesztivál 1988 után ismételten Magyarországon, ezúttal is Pécsett várja a kórusénekeseket 2015. július 24. és augusztus 2. között.

Az Európai Kórusszövetség - Europa Cantat (European Choral Association - Europa Cantat) több kórusszervezet egyesítésével, 2011 januárjában jött létre. Az Europa Cantat név jelenleg kb. 20 millió kóruszenével foglalkozó ember számára ismert. A cél, hogy ez a kör bővüljön, és a kóruséneklés szeretete a világ minél több országába eljusson, egy olyan közösséget létrehozva, amely a kóruszene által kovácsolódik össze. A háromévente megrendezett Europa Cantat Fesztivál 1988 után ismételten Magyarországon, ezúttal is Pécsett várja a kórusénekeseket 2015. július 24. és augusztus 2. között. A magyar kórusélet számára ez kimagasló esemény, hiszen a világ számos országából utaznak ide a szakma meghatározó külföldi karnagyai, kórusai, ezzel együtt a kórustagok számára is remek perspektívát jelent más kultúrák megismerése, a tapasztalatcsere és személyes, későbbi szakmai előmenetelüket segítő kapcsolatok kialakítása.

A 2015-ös, 19. Europa Cantat-fesztivált a kórusszövetség a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-vel és a KÓTA - a Magyar Kórusok és Zenekarok Egyesületével együtt szervezi. A fesztivál alkalomról alkalomra több ezer kórusénekest, karvezetőt, zeneszerzőt, zenepedagógust vonz az adott városba, így remélhetőleg 2015-ben Pécsre is, ahol 1988 után másodszor találkozhatnak egymással az érdeklődők. Több zenei műhely kínálatából választhatnak a résztvevők, így mindenki a maga adottságainak, érdeklődésének megfelelő repertoárról, próbatechnikai és zenepedagógiai koncepcióról szerezhet bővebb információt.

A fesztivál aktuális információiról, a jelentkezés feltételeiről az érdeklődők a pécsi Europa Cantat folyamatosan frissülő weboldalán kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

A magyar oktatás MacGyverei – a kötelező olvasmányok

A jövő nemzedék sorsa mindössze attól függ, hogy Gárdonyit, Szabó Magdát vagy Agatha Christie-t adnak a kezébe? Arató Lászlóval, a Magyartanárok Egyesületének elnökével - a NAT-módosítás részleteinek hiányában - a jelenlegi szabályozást vizsgáltuk meg, hogy jobban értsük, mi is lehetne a változások előremutató iránya.
Vizuál

Az 1917 a legjobb film az amerikai producerek szerint

Sam Mendes első világháborús eposza, az 1917 című film kapta meg az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díját a mozikban forgalmazott filmek mezőnyében szombaton Los Angelesben.
Klasszikus

Boldog születésnapot kívánunk Fischer Ivánnak!

Ma ünnepli születésnapját a Budapesti Fesztiválzenekar alapító-karmestere, egyik legkelendőbb hazai művészünk. Saját Happy Birthday-feldolgozásával köszöntjük!
Vizuál

Ki nevet még a bohócon? – 100 éve született Fellini

Száz éve, 1920. január 20-án született Riminiben Federico Fellini, az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s mind a négy a kitüntetésre jelölt alkotása nyert a legjobb külföldi filmek között, a legnagyobb elismerésnek mégis azt érezte, ha rendező-festőnek nevezték.
Zenés színház

Gyönyörű színházban kap helyet Bayreuth második operafesztiválja

Újabb operafesztivál kezdődik Bayreuthban 2020-ban. A Bayreuthi Ünnepi Játékok mellett ősztől a Bayreuth Barokk is várja a komolyzene kedvelőit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus concerto budapest

Rangos francia fesztiválra kapott meghívást a Concerto Budapest

Tizenhárom koncerten adja elő Beethoven műveit a Concerto Budapest kiemelt meghívott zenekarként januárban a Folle Journée komolyzenei fesztiválon Franciaországban.
Klasszikus ajánló

„Hallhatóvá” teszi a hallássérültek számára a zenét az Óbudai Danubia Zenekar

Nem mindennapi vállalkozással teszi emlékezetessé Beethoven születésének 250. évfordulóját az Óbudai Danubia Zenekar. Egy különleges koncertélmény segítségével a klasszikus zenei formáció most pont azoknak mutat utat a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak: a hallássérülteknek.
Klasszikus hír

Rangos hanglemezdíjat érdemelt Fischer Ádám Beethoven-ciklusa

A Dán Kamarazenekarral készültek a lemezek, amely Beethoven összes szimfóniáját tartalmazzák. Valóban kivételes interpretációról beszélünk.
Klasszikus interjú

Alig várja Boros Misi, hogy bejárja az országot

Országos turnéra indul Boros Misi. Tizenhét évesen tizenhét városban lép fel, de mielőtt elindulna, szóra bírtuk tinédzserkorról, szlogenekről és továbbtanulási tervekről.
Klasszikus hír

Kórházakban, iskolákban, aluljárókban csendül fel Bach zenéje

Idén március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál, amelynek idején több mint száz településen élvezhetjük Bach muzsikáját.