Klasszikus

Európai városok műsorai Szegeden

2004.01.07. 00:00
Ajánlom
A Szegedet 1879-ben elpusztító árvíz utáni újjáépítést segítő hat európai város egy-egy bemutatóval szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok ez évi műsorán - mondta Székhelyi József kedden a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Az újjáépítés 125. évfordulóját köszöntő, valamint az ország uniós csatlakozásának ünneplése jegyében szervezett évadra Londonból, Berlinből, Rómából, Brüsszelből, Bécsből és Párizsból érkezik szuperprodukció a Dóm téri színpadra - közölte a Szegedi Nemzeti Színház és Szabadtéri Játékok főigazgatója. Székhelyi József elmondta, hogy a szabadtéri program július 9-én a Szegedi Kortárs Balett Újvilág című bemutatójával veszi kezdetét, az előadás a következő két napon is látható lesz. Az európai városok közül elsőként Brüsszel mutatkozik be. A Teréz anya és a világ gyermekei című balett koreográfusa Maurice Béjart. Berlin szimfonikus zenekarával képviselteti magát, Róma opera-musicalt hoz Szegedre. Londonból érkezik az ABBA együttes karriertörténetét feldolgozó produkció, Bécs az osztrák-magyar koprodukcióban készülő Johann Strauss Egy éj Velencében című nagyoperettet mutatja, Párizs pedig a Zazou című komikus, zenés francia darabbal lesz jelen. Botka László polgármester elmondta, hogy közgyűlési döntés alapján az idén minden eddiginél nagyobb, 662 millió forintos költségvetésből gazdálkodhat a szabadtéri.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.