Klasszikus

Év végi Jazz-Fest

2003.12.22. 00:00
Ajánlom
A Balázs Elemér Group, Dés László (szaxofon) és Fekete Kovács Kornél (trombita) közreműködésével év végi jazz-koncert lesz az Iparművészeti Múzeumban december 27-én, este hét órától.

A Balázs Elemér Group Magyarország egyik vezető jazz együttese. Rendszeresen koncerteznek magyarországi és külföldi helyszíneken, most tértek haza a Londoni Jazz Fesztiválról, októberben pedig a Szkopjei Jazz Fesztiválon adtak nagysikerű koncertet. Második CD-jükön, mely az Our worlds beyond címet viseli, Dés László, a neves magyar jazz szaxofonos és zeneszerző is közreműködik. A zeneszerző legutolsó művét, a Makk Károly legújabb filmjéhez íródott és CD formában Metszetek címmel megjelent filmzenét a Balázs Elemér Grouppal vette fel.

Az együttes alapítója, Balázs Elemér egyike Európa legnevesebb jazz dobosainak. Az együttest olyan jazz-legendák ismerik el, mint Pat Metheny, Charlie Mariano, Steve Houben, Lee Konitz. Around the world című CD-jükhöz Pat Metheny írt ajánlást, Our worlds beyond című felvételükön pedig Charlie Mariano közreműködik. Az együttes további tagjai a Gramofon jazz-díjas Juhász Gábor (gitár), a világ egyik leghíresebb jazz énekese, Winand Gábor, valamint olyan kiemelkedő fiatal tehetségek, mint Dés András (ütőhangszerek), Balázs József (zongora), Szandai Mátyás (bőgő), Kazai Ágnes (ének). Ezen a koncerten szintén Dés Lászlóval játszanak a Balázs Elemér Group eddigi két CD-jéről illetve a Metszetek című új albumból.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.