Klasszikus

Évadnyitás a Savaria Szimfonikus Zenekarnál

2007.10.12. 00:00
Ajánlom
Megújulás és építkezés jellemzi mostanában a Savaria Szimfonikus Zenekart. Az elmúlt egy esztendő új, nemzetközi szinten is érthető nevet, új állandó karmestert és igazgatót hozott a szombathelyi társulat életébe. Az idei hangversenyévadot a megszépült, immár komoly technikai háttérrel rendelkező Bartók Teremben kezdik október 19-én.

Tavaly szeptemberben, amikor Alpaslan Ertüngealp karmester átvette az immáron Savaria Szimfonikus Zenekar művészeti vezetését, akkor, a szintén újonnan megválasztott igazgatóval együtt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 3-5 éven belül Szombathely, Vas Megye, a Savaria Szimfonikus Zenekar az ország egyik zenei bástyája, szentélye legyen.

Az elmúlt egy év önmagáért beszél. Sikerek, elismerések itthon és határainkon túl, melynek nívós folytatása a már megszépült Bartók Teremben lesz hallható és látható. Az évad a Szimfónia- és a Líra- bérletek előadásain, magyarországi és külföldi vendégszerepléseinken kívül tartogat más érdekességet is: vendégül látnak egy kiemelkedő tehetségű fiatalokból álló japán dob-együttest, tervezzük a fogyatékkal élők számára is hozzáférhetővé tenni az élő zene élményét, valamint óvodásokat, kisiskolásokat invitálunk hangversenytermünkbe rendhagyó, kötetlen, interaktív zeneórákra.

(2007. október 19. 19:30 Bartók terem (Szombathely)
A Savaria Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertje - Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány; Paganini: Hegedűverseny; Beethoven: Hármasverseny; km.: Ning-Feng, Sebestyén Ernő (hegedű), Mérei Tamás (cselló), Aima Maria Labra-Makk (zongora); vez.: Alpaslan Ertüngealp)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.