Klasszikus

Exkluzív estek a MÁV Szimfonikus Zenekarral

2014.12.08. 17:14
Ajánlom
Lepje meg szeretteit koncertbérlettel karácsonyra! A MÁV Szimfonikusok mesterbérlet-sorozata izgalmas programokat kínál elérhető áron. Kobayashi Ken-Ichiro, Komlósi Ildikó, Vásáry Tamás – csak néhány a neves vendégművészek közül.

Világszerte ismert előadók, igényes hangversenyprogram - ez jellemzi a MÁV zenekar tél végén induló mesterbérlet-sorozatát. A magas színvonalú és változatos műsorfolyamnak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme ad helyet, összesen négy alkalommal. A Szőke Tibor-mesterbérlet a mai koncertárakhoz képest barátságos összegért kapható, ezért karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

Az első hangverseny sztárja a nemzetközi operaszíntér egyik legrangosabb egyénisége, Komlósi Ildikó. A világjáró magyar mezzo az Operaházban kezdte pályáját, de otthon van a New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, vagy a londoni Covent Garden színpadán is; ma mondhatni mindenhol vele azonosítják Bartók Kékszakállújának Juditját. A február eleji koncert alkalmával Mascagni Parasztbecsület c. darabját és más klasszikusokat eleveníti majd fel; az áriaest karmestere az ismert operadirigens, Kesselyák Gergely lesz.

A következő, márciusi koncerten a zenekar művészeti vezetője, Csaba Péter vezényletével hangzik el Mahler II. szimfóniája. Egyebek mellett az egyszerű, a tiszta élet iránti vágy csendül ki a kompozícióból, amelyben először kap szerepet az énekhang - Rácz Rita és Meláth Andrea előadásában. A műsort egy igazi csemege: Grieg a-moll zongoraverseny nyitja, amelyet az elismert zongoraművész, Várjon Dénes szólaltat meg.

Áprilisban a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész-karmesterrel, Vásáry Tamással lép dobogóra a zenekar. Könnyű tavaszi táncmuzsika kerül terítékre: Csajkovszkij balettzenék részletei és az V. szimfónia, amely a legendás zeneszerző legkedveltebb szimfóniája. b-moll zongoraversenye a komolyzenei slágerek egyike, kezdő akkordjait talán az is fel tudja idézni, aki nem rendszeres koncertlátogató. Az együttes májusi hangversenyén Kaneko Miyuji e mű révén ad számot arról, mit tanult Budapesten és Tokióban. A világjáró zongoraművész apja japán, anyja magyar; tanulmányait Magyarországon kezdte és a Tokiói Zeneakadémián fejezte be. Európa sok országában fellépett már, több esetben épp a zárókoncert karmestere, Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével. A dirigens karrierje Budapesten indult, a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyének megnyerésével. Négy évtizede fűzik erős szálak a magyar zeneélethez illetve a MÁV zenekarhoz, amellyel az idei évadtól tiszteletbeli vendégkarmesterként dolgozik együtt. Bővebb információ a http://www.mavzenekar.hu/-n!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.