Klasszikus

Ezek lennének a világ legjobb zeneművészeti egyetemei

2019.05.03. 14:35
Ajánlom
A CEOWORLD éves listája szerint a Juilliard a legjobb, de sokan vitatkoznak a rangsorral.

A New York-i Juilliard School került az első helyre a CEOWORLD magazin éves listáján, amely a világ legjobb zenei egyetemeit szedte össze. A Berklee College of Music és a bostoni New England Conservatory of Music a második, illetve a harmadik.

A rangsorolásnál figyelembe vették a nemzetközi megítélést, az intézmények hatását a zenei életre, a specializációkat, a felvételi szűrőket, és mintegy 20 ezer diák és 25 ezer szakember véleményét.

19381028988_e5d4a8bac8_k-105405.jpg

A New York-i Juilliard School (Fotó/Forrás: Flickr)

  1. The Juilliard School, New York
  2. Berklee College of Music, Boston
  3. New England Conservatory of Music, Boston
  4. Moszkvai Birodalmi Konzervatórium, Moscow
  5. Bécsi Zeneművészeti Egyetem
  6. Royal College of Music, London (fenti képünkön) 
  7. Yale School of Music, New Haven, Connecticut
  8. Oberlin Conservatory of Music, Oberlin College in Oberlin, Ohio             
  9. Conservatoire de Paris, Párizs
  10. Royal Academy of Music, London

A teljes listával természetesen lehet vitatkozni, akár a 13. helyre szorult philadelphiai Curtis Institute, a 23. helyen szereplő helsinki-i Sibelius Akadémia vagy a 36 közé be sem férő Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem is előbb kerülhetne.

Hivatalosan is a világ legjobbjai közé került a Zeneakadémia

Kapcsolódó

Hivatalosan is a világ legjobbjai közé került a Zeneakadémia

A február végén közzétett eredmények szerint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az előadó-művészeti képzési kategóriában a világ első száz egyeteme között szerepel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Családi találkozót rendeznek Petőfi rokonai Kiskunfélegyházán

Igen, jól olvasta a címet! Míg egyesek a költő sírjának felkutatásával vannak elfoglalva, mások az élőkre koncentrálnak és családi találkozót hirdettek, amelyen eddig állítólag 66 utód jelezte a részvételét.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.
Tánc

Balett készül Jacqueline du Pré életéről

A Royal Ballet következő évadának egyik fénypontja a fantasztikus csellista életéről szóló balett, amit Cathy Marston koreografál.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Schubertiáda a kismartoni Esterházy kastélyban

Schubertiádák: így nevezték az 1820-as évek elejétől azokat a társasági összejöveteleket, amelyeknek középpontjában Franz Schubert és muzsikája álltak és ezt a címet viseli a classic.Esterházy koncertsorozat következő, június 15-i koncertje is.
Klasszikus cselló

Különdíjat érdemelt Kokas Dóra Bécsben

A Vienna Classic Strings zenei versenyen különdíjban részesült Kokas Dóra csellóművész. A döntőben Alexey Shor kortárs szerző és Sosztakovics darabjait játszotta.
Klasszikus virtuózok

Mi a televízióhoz értünk, ők a komolyzenéhez: így született a Virtuózok

A Virtuózok stábjának talán legrégebbi tagja a Virtuózok kreatív vezetője, Szarvas Szilvia. Még nem is létezett a műsor, mikor már dolgozott Peller Mariann-nal, a komolyzenei tehetségkutató kitalálójával.
Klasszikus ajánló

Hat orosz zeneszerzőt mutat be Szabó Marcell fesztiválja

Budapesten és Debrecenben rendezik meg október 7. és 13. között az Orosz Zenei Fesztivált, amelyen minden koncert egy-egy zeneszerzőt állít a középpontba.
Klasszikus virtuózok

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.