Klasszikus

Fél év, harminc város, kétszáz program

2004.09.24. 00:00
Ajánlom
Magyar évad Hollandiában Fél év, harminc város, kétszáz program – távirati stílusban így lehetne összefoglalni a Hollandiában most kezdődő magyar évadot.

Tulajdonképpen a dolog már ismert, bejáratott, hiszen a magyar kultúra világhírű képviselőinek segítségével learatta az össze babért Franciaországban, Olaszországban Nagy-Britanniában és minden esélye megvan ahhoz, hogy hasonló kirobbanó sikere legyen a következő fél évben a hollandok körében is.

Ők, saját bevallásuk szerint szinte semmit nem tudnak az Európai Unióhoz ujonnan csatlakozott államokról, így hazánkról sem. Ennek ellenére szinte percek alatt minden jegy elkelt a Fesztiválzenekar koncertjére és a budapesti Operaház Vérnász előadására is óriási az érdeklődés.

A holland évad programjában egyébként főleg kortárs művészeti produkciók szerepelnek, de fellép Ránki Dezső és Klukon Edit, Sebestyén Márta és felolvasó estet tart Konrád György

Közben mi is ismerkedhetünk a holland művészettel és a művészekkel, például a Ludwig múzeumban, vagy dzsessz koncerten a jövő hét végén.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.