Klasszikus

Félmillió forintos adomány a budapesti zeneiskoláknak

2009.02.11. 00:00
Ajánlom
A budapesti zeneiskolák támogatására szervezett "Egy este Gershwinnel" című február 4-i koncerten fellépő amerikai zongoristák – Frances Veri and Michael Jamanis – félmillió forint adományt adott át négy budapesti zeneiskola vezetőjének.

A budapesti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola zenei igazgató-helyettese, Preszter Nóra azt mondta, hogy a pénzt hangszerek vásárlására költik majd. A legismertebb Gershwin-interpretátorok között tartja számon a szakma világszerte Frances Verit és Michael Jamanist. Ők alapították a non-profit, Pennsylvania Academy of Music magánakadémiát, annak érdekében, hogy elérhetővé tegyék a minőségi zeneoktatást gyermekek és fiatal felnőttek részére. Magyarországról eddig Bartók Béla és Kodály Zoltán művei és zenepedagógiai módszereik révén hallottak. Terveik között szerepel, hogy hosszú távú együttműködést alakítsanak ki a vezető budapesti zeneiskolákkal. A Kodály mellett a Bartók Béla, a Weiner Leó és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola kapott összesen fél millió forintot a koncert bevételéből. Mindezek mellett a jótékonysági koncertet szervező Amerikai Ház Kft. (AH) felajánlott a Kodály Zoltán és a Bartók Béla zeneiskoláknak egy-egy professzionális digitális hordozható hangfelvevő eszközt, mely ideális a próbák és koncertek hanganyagának rögzítésére.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.