Klasszikus

Felsőörsi zenei elitképző

2009.05.28. 15:24
Ajánlom
Oktatócentrum létesül a hátrányos helyzetű roma gyerekeknek, ahol zenei ismeretek mellett informatikai és médiaképzést is kapnak.

Zeneművészeti képzési központ létesül Felsőörsön - nyilatkozta Mészáros Zoltán a fejlesztést lebonyolító és a leendő oktatási centrumot működtető projektcég, a Camp Europe Non-Profit Oktatási Kft. ügyvezető igazgatója. "Kis túlzással zenei elitképző lesz" - mondta, ahová a 10-20 éves korosztályba tartozó tehetséges gyermekeket várják. Az ifjakat ismert művészek oktatják majd, eddig Kocsis Zoltán és Ránki Dezső zongoraművészektől, Snétberger Ferenc gitárművésztől, Roby Lakatos és Lendvai József hegedűművészektől kaptak ígéretet. Szociálisan hátrányos helyzetű roma és nem roma gyermekek kerülhetnek be az intézménybe, továbbá évente mintegy 30 gyermeket külföldről is fogadnak, ezért a képzés magyar és angol nyelven zajlik majd.

A zene mellett informatikai ismereteket is szerezhetnek a gyerekek és médiaképzésben is részt vesznek a veszprémi Pannon Egyetemmel együttműködésben. A központot ezen kívül erdei iskolaként és üdültetésre is használni kívánják a létesítők.

A beruházás megvalósítása 2009 novemberében kezdődik és 2011. május 1-jén szeretnék avatni a 750 millió forintba kerülő létesítményt. A beépített terület több mint kétezer négyzetméter alapterületű lesz, ahol szabadtéri pihenő- és játszóhelyeket, illetve színpadot is kialakítanak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.