Klasszikus

Felvételi a Kodály Kórusiskolába

2010.01.13. 00:02
Ajánlom
A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola felvételt hirdet a 2010/11-es tanévre érettségi utáni OKJ-s zeneművészeti szakképzéseire. Jelentkezési határidő: február 12.

Az intézményt 1988-ban alapította ifj. Sapszon Ferenc Liszt- és Magyar Örökség-díjas karnagy. Az iskolában folyó magas színvonalú munkát 1996-ban Budapestért-díjjal, 2006-ban Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Az elmúlt húsz év alatt kiemelkedő hangszerállományra tettek szert, stúdióval is rendelkeznek, amelyet folyamatosan bővítenek. 

A diákok az iskola kórusainak bérleti hangversenyein fellépési lehetőséget kapnak, emellett házi versenyeken, szakmai napon, illetve hazai és nemzetközi versenyeken is bizonyíthatják tehetségüket. A felkészülést neves művésztanárok valamint gazdag kottatár és CD, DVD állomány segíti. 

A három éves, tanulói jogviszonnyal járó, nappali konzervatóriumi szakképzés során az alábbi szakokra várják a jelentkezőket: klasszikus zenész - zongora, orgona, gordonka, hárfa, gitár, ütő szak, valamint magánénekes, zeneelmélet-szolfézs szak, zeneszerzés szak, egyházzenész (kántor-énekvezető, kántor-kórusvezető, kántor-orgonista). 

A képzésről, a felvételi időpontjáról és a követelményekről ezen a linken tájékozódhatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Zenés színház

„Maradj otthon, hallgass zenét” – Dalposta Kolonits Klárától és Dinyés Dánieltől

Az operavilág meghatározó művészházaspárja, Kolonits Klára énekesnő és Dinyés Dániel karmester dalpostát indított a közösségi médiában, mert a zene nem némulhat el világjárvány idején sem. A mai epizódot nálunk, a Fidelio olvasói is meghallgathatják.
Klasszikus

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus playlist

Klasszikusok merengős és borongós estékre

Zenei válogatásunk magányos vagy csöndes estékhez, amikor egy forró bögre teával az ember átadja magát a semmittevésnek, a meditációnak, majd előbb-utóbb az álomnak is.
Klasszikus hír

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.
Klasszikus videó

Így dolgozik otthonról egy szimfonikus zenekar

A Rotterdami Filharmonikusok otthonról dolgoznak, és az internet segítségével adják elő együtt Beethoven IX. szimfóniáját.
Klasszikus interjú

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.